Nove rekonstrukcije

04. Jun 2018
Nove rekonstrukcije

U sklopu rekonstrukcije Dositejeve ulice, rekonstuisan je i deo trotoara u ulici Dimitrija Tucovića a u planu je rekonstukcija trotoara i u drugim delovima ove ulice. Radovi se nastavljaju i u ulicama Vukole Dabića i Kralja Petra I.

20180602_113023

Posle radova na rekonstrukciji toplovoda koji su započeti danas u ulici Vukole Dabića a koje izvodi JKP Gradska toplana, JKP Niskogradnja započeće rekonstrukciju kolovoza u ovoj ulici. Za vreme radova ulica će po fazama biti zatvorena za saobraćaj pa se svi učesnici u saobraćaju mole da poštuju postavljenu signalizaciju. Plan je da svi radovi budu završeni u roku od 50 dana.

Sutra – 5.juna 2018.godine započeće radovi na rekonstrukciji kolovoza i u ulici Kralja Petra I i to od raskrsnice sa ulicom Rosulje do raskrsnice sa Slanuškom ulicom. Plan je da radovi budu završeni u roku od 20 dana a svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na razumevanje i saradnju.

 

Kada je u pitanju Ulica Dimitrija Tucovića, nov trotoar i to popločan granitom, biće postavljen na delu od raskrsnice sa ulicim Momčila Tešića do „Robne kuće Beograd“. Duž trotoara biće postavljena i taktilna staza vodilja. Plan je da radovi na ovom delu ulice budu završeni za 75 dana.

20180604_124751

 

Ono što za sada nedostaje u rekonstruisanom delu ulice Dimitrija Tucovića, od „Stare robne kuće do raskrsnice kod osnovne škole, po rečima pešaka i vlasnika lokala u levom delu ulice, jesu žardinjere ili neke druge blokade koje će sprečiti vozače da svoja vozila parkiraju na trotoar. Žardinjere su sada postavljene samo na desnoj strani kolovoza odnosno na desnom trotoaru.

20180602_113417

 

A ono što i praktično nije zaživelo jeste ukidanje jednog broja pešačkih prelaza uglavnom duž glavne ulice. Znakovi su ukinuti ali ne i navike pešaka pa vozači i dalje staju „na svakom koraku“. Uspešno ukudanje pešačkog prelaza realizovano je u ulici Nikole Pašića kod Saobraćajne škole ali tako što je u ovom delu ulice postavljena ograda pa pešaci fizički nisu u mogućnosti da ne poštuju postavljenu signalizaciju.

20180604_124402