Novogodišnje želje još jednom ispunile Teta Mrazice

27. Decembar 2023
Novogodišnje želje još jednom ispunile Teta Mrazice

Centar za socijalni rad sa užičkim Teta Mrazicama učestvovao je u dodeli novogodišnjih paketića za 84 dece iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica. Na osnovu spiska želja podeljeni su paketići u Gradskom kulturnom centru. Za mališane je izvedena i predstava Novogodišnja bajka najmlađih polaznika škole glume Divne Marić.

Ana Gordić Radojčić, ispred fejsbuk grupe Užičke Teta Mrazice pohvalila je žene iz grupe, ističući da su posebne, jer znaju u svakom momentu da prepoznaju pravu akciju i da u skladu sa tim i reaguju.

I ove godine, četvrti put zaredom  ispunjavamo želje mališanima koji su korisnici Centra za socijalni rad Užice. Akcija je trajala poslednjih 15-tak dana i sve su želje ispunjene i sva deca su dobila novogodišnje paketiće. Želje su vrlo skromne i Teta Mrazice su to prepoznale i nagradile. Osim ono što su poželeli u paketima se nalazi još nešto sa puno ljubavi i lepih želja, navela je Gordić Radojčić.

Teta Mrazica, Dušica Krečković poželela je da konačno svaki grad ima ovakvu magiju i da ima jednu Anu koja će da pokrene srca dobrih žena, kada se srca slože onda je sve lako.

Užičke Teta Mrazice su zajedno sa sugrađanima ispunile sve želje dece, ali su pokloni dodatno još bogatiji.
Slađana Rogić, direktorka Centra za socijalni rad Užice istakla je da su pokloni prevazišli njihove želje. Zahvalila se svima na iskazanoj želji, empatiji, ljudskosti i humanosti.

Nadam se da ćemo ovih akcija imati još više, jer je ovo lep primer ako imamo dobre ljude oko sebe, onda i možemo nekom da pomognemo. To je primer ne samo ovoj deci koja imaju poteškoće u životu, nego svima, istakla je Rogić.

Inače, poklone od Teta Mrazica su dobila deca starijeg uzrasta koja su na spisku Centra za socijalni rad, dok su paketići za mlađi uzrast obezbeđeni u saradnji sa Crvenim krstom Užice.