Novogodišnji paketići od gradonačelnice za Ivanoviće i Petroviće

Autor: uzice.rs
31. Decembar 2021
Novogodišnji paketići od gradonačelnice za Ivanoviće i Petroviće

Povodom predstojećih praznika gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posetila je dve višečlane porodice i deci uručila novogodišnje paketiće. U porodici Ivanović koja živi u MZ Centar gradonačelnicu Užica dočekalo je petoro dece. Anđela, David, Vasilije, Dimitrije i Tara obradovali su se paketićima a zahvalnost na poseti izrazila je njihova majka Dubravka, koja sama za sebe kaže da je najbogatija žena na svetu.

“Poprilično je teško sa petoro dece, suprug i ja radimo, veći deo dana sam na poslu, starija deca imaju obaveze oko škole, mlađi su u vrtiću. Ipak, moram naglasiti da imam veliku podršku mojih roditelja, naričito majke i svekrve, one kad god je potrebno čuvaju decu, vode računa o njima, takođe najstarija ćerka pomaže oko mlađih. Da je teško jeste, ali borimo se, trudimo, dobra su deca što je najbitnije. Stalno napominjem da sam ja najbogatija žena na svetu jer imam njih petoro”.

“Upravo Dubravka, njen suprug i njihovo petoro dece jesu porodica kakvih želimo da imamo što više u našem gradu i to je sigurno nešto za šta ćemo se boriti u narednim godinama”, naglasila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Velike promene sigurno ne možemo napraviti brzo ali određene korak i pomake već smo napravili. Pored mera podrške od strane države trudimo se da i mi u lokalnoj samoupravi u skladu sa mogućnostima stvaramo uslove da naši mladi po završetku školovanja ovde zasnivaju svoje porodice i imaju više dece.


Od 1. januara naredne godine svaka rođena beba u Užicu dobiće 10 hiljada dinara i autosedište dok će majkama trećeg i svakog sledećeg deteta biti isplaćeno 60 hiljada dinara. Uvećan je i iznos kojim đacima prvacima čestitamo polazak u školu pa će umesto 5 hiljada dinara uz školski pribor dobiti i po 10 hiljada dinara. Ipak ono što je kako smo zaključili mnogo značajnije obezbedili smo besplatan vrtić i prioritet pri upisu za treće i svako sledeće dete u porodici”.

U seoskoj MZ Ribaševina živi petočlana porodica Petrović, Milan, Slavica i njihove tri kćerke Andrea, Tamara i Ena. I njima je uz novogodišnje paketiće gradonačelnica čestitala predstojeće praznike.

“Upravo porodica Petrović pokazuje da je ima mladih ljudi koji žele da žive u selima, a na nama je da im obezbedimo što bolje uslove. Ne samo puteve i drugu infrastrukturu već i sve druge sadržaje koje imaju deca u gradu. Srećna sam što ovde mogu da saopštim da ćemo u narednoj godini dobiti prvi seoski vrtić u MZ Karan, a nadamo se uskoro i u drugim selima u kojima imamo dece. Pripremamo projektnu dokumentaciju za vrtić u Kremnima. Važno je reći i da u januaru počinju radovi na kompletnoj sanaciji tri seoske škole, a da četvrtu rekonstruišemo sredstvima iz našeg budžeta. Želimo i da svako selo ima školu, ambulantu, poštu i da ponovo zažive Domovi kulture u kojima će biti organizovane književne večeri, izložbe i i druge zabavne manifestacije”.

Milan Petrović se zahvalio gradonačelnici što je došla da ih poseti i kako je istakao vidi gde žive sa decom u Ribaševinu.

“Da nam pomogne da ovaj put završimo jer ima perspektive ima preko desetoro male dece koja idu u Ribaševinu u školu. Takođe u ime moje porodice se zahvaljujem za poklone koje smo dobili. Ostali smo tu jer volimo da živimo na selu, da bude teško jer su zime ovde jake, put neprohodan, uslovi su malo teži ali se borimo da sve to iznesemo. Život na selu ima prednost, zdrav vazduh, bezbednija su nam deca, zdravija, ali ima i nedostatak da idu na neke aktivnosti”.

Članovima porodica Ivanović i Petrović gradonačelnica je poželela srećne predstojeće praznike i na prvom mestu dobro zdravlje u narednoj godini.