Obeležena školska slava Sveti Sava

Autor: uzice.rs
27. Januar 2022
Obeležena školska slava Sveti Sava

Povodom školske slave Svetog Save učenici užičkih srednjih i osnovnih škola, kao i mališani Predškolske ustanove Užice priredili su programe u čast prvog srpskog arhiepiskopa, tvorca zakonodavstva i prosvetitelja.vZamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović prisustvovao je priredbi u vrtiću “Sunce” na Beloj Zemlji gde je uručio Svetosavsku nagradu vaspitačici Miluniki Nikolić.

 

“Danas slavimo Svetog Savu, monaha, učitelja, prosvetitlja i imamo priliku da u znak zahvalnosti svima onima koji našu decu obrazuju, vaspitavaju, uče, pre svega da sutra postanu dobri ljudi, koji će živeti u našem gradu, uručimo velika priznanja Svetosavske zahvalnice. Dobitnicima čestitam na velikom priznanju i svima želim srećnu slavu Sveti Sava” rekao je Stojadinović.

Direktorka Predškolske ustanove “Užice” Veselinka Jovanović, čestitala je koleginici Miluniki Nikolić nagradu sa željom da nastavi onako kako je do sada radila i da bude što uspešniji vaspitač. Takođe, čestitala je i ostalim dobitnicima nagradu i svojim kolegama slavu, a deci poželela puno zdravlja i uspeha.

Dobitnica Svetosavske nagrade Milunika Nikolić istakla je da je veliko zadovoljstvo dobiti ovakvu nagradu, to je velika čast i motivacija za dalji rad.

“U vrtiću radim kao vaspitač 35 godina, ovo je neka kruna mog dosadašnjeg rada. Nagrada prija, ali i obavezuje za moje dalje napredovanje i usavršavanje, a sve za dobrobit naše dece.”

Milunika Nikolić učestovavala je u brojnim dramskim aktivnostima, bila je član amaterske pozorišne grupe “Čigre”. Isticala se u mnogim humanitarnim akcijama za decu u Domu za decu i omladinu “Dom Petar Radovanović” i OŠ “Miodrag V. Matić”, i decu na bolničkom lečenju na odeljenju dečije hirurgije Opšte bolnice Užice, kao i za prikupljanje sredstava za Dom za stara lica na Zabučju.

Ovogodišnji dobitnici Svetosavke zahvalnice su Sofiji Šumanac Arsenijević profesorka solfeđa i teorije muzike u Muzička školi „Vojislav Lale Stefanović“, Milunika Nikolić vaspitač u vrtiću „Leptirić“ i  Dragan Mićić sekretar, OŠ „Miodrag Milovanović Lune” u Karanu.

Sofija Šumanac Arsenijević dobitnica je brojnih nagrada za izuzetan doprinos u nastavi i za postignute rezultate u radu, među kojima su priznanje Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije, diploma Festivala muzičkih škola SR Srbije, diploma Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović, nagrade sa Međunarodnih takmičenja “Petar Konjević”, solfeđo i teorijski predmeti, Republičkog takmičenja iz solfeđa, Takmičenja mladih solfeđista, Ekipnom festivalu solfeđa “Slavenski”. Član je Saveza društva muzičkih i baletskih pedagoga Srbije i Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Dobitnik Svetosavske zahvalnice je i Dragan Mićić, sekretar OŠ “Miodrag Milovanović Lune” kome je nagradu uručio član Gradskog veća srđan Nedeljković.

Dragan je tokom dugogodišnjeg rada učestvovao u raznim projektima od značaja obrazovnu instituciju u kojoj radi, kao što su “Centar za ekološko obrazovanje – Ribaševina”, Uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada u školama u Užicu i Tuzli”, “Program modernizacije škole”, “Energetski efikasni gradovi”.