Obnovljena zgrada pozorišta

10. Oktobar 2020
Obnovljena zgrada pozorišta

Dan grada Užica ove godine obeležava se u obnovljenoj zgradi pozorišta. Projekat poboljšanja energetske efikasnosti zgrade finansiran je novčanim sredstvima Evropske Unije i Budžeta grada Užica. Između mnogih radova kao sto je zaštita zidnih površina gledališne sale i delimična zamena podnih povrsina izdvajaju se kao veoma značajni i obimni radovi promene fasadne bravarije (atrijuma, zapadne fasade) i postavljanje termoizolacije, kule i dela severne fasade. 


Zgrada pozorišta izgrađena 1961. godine, označena od svetske arhitektonske zajednice sa sedištem u Parizu, kao najzančajniji deo kompleksa Trga partizana i tom prilikom projektanta, arhitektu Stanka Mandića uvela u Svetski leksikon arhitekture što je za to vreme bilo jedno od najvećih priznanja, zaslužuje kontinuirano ulaganje i pažnju, da bi sačuvala izgled i funkciju  koji odolevaju vremenu, svih ovih šezdeset godina.


Povodom odlaska u penziju prvaka i najnagrađenijeg glumca Slobodana Ljubičića, u utorak, 13. oktobra od 20 časova na sceni Narodnog pozorišta Užice biće izvedena predstava Kraj vikenda, po tekstu Mome Kapora u režiji Lilijane Ivanović.

Zbog epidemiološke situacije broj mesta je ograničen.