Od dece deci

03. Oktobar 2017
Od dece deci

Pet torbi, osam doboša i šest kaseta za sterilizaciju i za odlaganje nesterilizivog materijala za Službu kućnog lečenja i Hitne pomoći užičkog Doma zdravlja i veću bezbednost pacijenata čija ukupna vrednost je 75 000 dinara donirali su vlasnici Luna parka “Obilić”.

turudic

Dragan Turudić, glavni tehničar Hitne pomoći i Milan Rakić, glavni tehničar Službe kućnog lečenja Foto–URP

Ovo je peta godina zaredom da se u dogovoru sa predstavnicima grada i prema potrebama Doma zdravlja izdvajaju sredstva za nabavku neophodnog zdravstvenog materijala i opreme. Uvek kažemo šta nam je trenutno najpotrebnije za funkcionisanje pojedinih službi. Doboši su praktični i važni za sterilizaciju sanitetskog zavojnog materijala tako da će njihova nabavka olakšava rad zaposlenima u Službi kućnog lečenja koji vode brigu o najtežim pacijentima, kaže dr Danijela Marinković, v.d direktora užičkog Doma zdravlja.

dr Danijela Marinković, vd direktora Doma zdravlja i Zoran Lukić, vlasnik Luna parka "Obilić"

dr Danijela Marinković, vd direktora Doma zdravlja i Zoran Lukić, vlasnik Luna parka “Obilić”

Član Gradskog veća za socijalnu politiku Vidoje Drndarević je naglasio da vlasnici Luna park “Obilić” osim što redovno izmeiruju obaveze prema gradu za iznajmljivanje prostora koje ove godine iznose 217 000 dinara, svake godine deo ostavrenih prihoda vrate gradu.

Humanitarni rad je svrha dela poslovanja naše porodice jer na taj način se korisnicima i rukovodstvu grada zahvaljujemo na saradnji. Na kraju sezona koja nam traje do početka oktobra deo sredstava od profita investiramo u tu lokalnu zajednicu. Za sredstva koja vraćamo društvu moj otac je davno opredelio slogan “od dece deci”, tako da od tog opredeljenja nećemo odustajati naglasio je Zoran Lukić, jedan od vlasnika Luna parka “Obilić”.

Zoran Lukić, jedan od vlasnika Luna park "Obilić" i Vidoje Drndarević, član Gradskog veća

Zoran Lukić, jedan od vlasnika Luna park “Obilić” i Vidoje Drndarević, član Gradskog veća

 

Inače, Luna park “Obilić” najstariji je zabavni park u Srbiji koji ovaj naziv nosi od 1923. godine koji je od osnivanja u vlasništvu porodice Lukić. Milutina koji je tada dao ime luna park u poslu su nasledili sinovi Dragan i Zoran i njihova deca.

Osim u Užicu prisutni su i na Zlatiboru tokom cele godine gde imaju i zimski program klizališta, a u letnjoj sezoni postavljeni su i na Promenadi u Vrnjačkoj banji.