Od petka do Đurđevdana prolećni raspust

25. April 2019
Od petka do Đurđevdana prolećni raspust

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji prolećni raspust počinje u petak, 26. aprila i traje do nedelje, 5. maja. Ove godine prolećni raspust traje duže, s obzirom da se uskršnji praznici nadovezuju na prvomajske, tako da će uz spajanje sa vikendom deca ponovo sesti u školske klupe tek 6. maja.

Letnji raspust, za učenike od I do VII razreda, počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta. Učenici osmog razreda polagaće završni ispit u ponedeljak, utorak i sredu, 17, 18. i 19. juna.

U školskom kalendaru za gimnazije, umetničke i stručne škole postoje male razlike, jer se drugo polugodište za srednjoškolce završava 21. juna, dok će za učenike IV razreda gimnazije školsko zvono kraj drugog polugodišta odsvirati  u četvrtak, 24. maja 2019. godine.

Učenici III razreda trogodišnjeg i IV razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u drugo polugodište završavaju u petak, 31. maja 2019. godine.

Drugo polugodište za učenike I i II razreda, odnosno I, II i III razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse prema individualnom planu realizacije ove prakse za svakog učenika, završava se najkasnije u petak, 9. avgusta 2019. godine.