Od srede do subote u GKC-u

11. Maj 2022
Od srede do subote u GKC-u

Od srede do subote, svako veče u Gradskom kulturnom centru je rezervisano za različite događaje. Tako se u sredu, 11.maj od 20 časova nastavlja 16.filmski karavan festivala Slobodna zona, u okviru kog se već nekoliko sedmica u Gradskom kulturnom centru emituju najbolji filmovi sa najprestižnijih filmskih festivala. U ustaljenom terminu od 20 časova, ove srede publika će moći da pogleda projekciju dokumentarnog filma ‘’Ja sam Greta’’, reditelja Nejtana Grosmana. Za sve zainteresovane, ulaz na projekciju je slobodan.

U četvrtak, 12.maj  takođe od 20 časova publiku će zabavljati Pančevački elektro pop-rok duo bend Buč Kesidi u klubu Gradskog kulturnog centra. Ovo će biti njihov prvi nastup u Užicu, gde će publika moći da pored njihovih poznatih numera, čuje i stvari sa najnovijeg albuma koji je u pripremi. Ulaznice možete nabaviti u klubu GKC-a po ceni od 800 rsd, dok će na dan koncerta njihova cena biti 1000 rsd. Početak koncerta je od 20h.

Petak, 13.maj od 19 časova rezervosan je za promociju romana ’’Ćerka sunca’’ autora Andrije Terzića koja će biti održana u bašti Gradskog kulturnog centra. Pored autora ovog romana, publici će se obratiti književnik Neven Milaković i istoričar Nemanja Dević, kao i gosti iznenađenja.

Koncert kvinteta Traces of Flamenco biće održan u subotu 15.maja sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Ovaj vokalno instrumentalni sastav iz Beograda preko trideset godina, na autentičan način neguje flamenko umetničku formu.  U okviru svog gostovanja profesor gitare i član sastava Traces of flamenco Dragan Nikolić, sa početkom u 17 časova, održaće radionicu za sve zainteresovane na temu ’’Odnos između klasične gitare i flamenka’’. Ulaz na koncert i radionicu je slobodan