Od utorka 21. juna Zelena pijaca privremeno na novoj lokaciji

19. Jun 2022
Od utorka 21. juna Zelena pijaca privremeno na novoj lokaciji

Zbog radova treće faze rekonstrukcije i uređenja Zelene pijace, doći će do promene lokacije pijace do završetka radova na rekonstrukciji. Od 21. juna, Zelena pijaca će se nalaziti na parkingu pored Gradskog stadiona. Prema rečima Branislava Marića izvršnog direktora JKP “Bioktoš” treća faza rekonstrukcije pijace podrazumeva natkrivanje kompletnog prostora.

“Izabran je izvođač radova, radovi će krenuti u ponedeljak 27. juna, a od ponedeljka 20. juna kreće se sa izmeštanjem tezgi na novu lokaciju. Odlukom Gradskog veća nova lokacija će biti na prostoru parkinga na Gradskom stadionu, gde će biti smešteno od 80 do 100 tezgi. Ova lokacija je ocenjena kao najbolja i za naše građane i za korisnike uslova jer zadovoljava pristup vozilima, tako da neće biti problema u vezi snabdevanja i dolaska na samu pijacu. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara bez PDV-a, rok za izvođenje radova je 120 dana. Očekujemo da će do jeseni radovi biti završeni i da ćemo imati nove uslove daleko bolje i za korisnike naših usluga i za same sugrađane”.

Marić je pozvao sugrađane na strpljenje i razumevanje, jer kako je istakao, ovo je privremeno rešenje. On je izrazio uverenje da će po završetku svih planiranih radova biti veoma zadovoljni i zakupci tezgi i kupci.

Pijaca nastavlja sa letnjim režimom rada, radnim danima i subotom od 5 do 18 časova, a nedeljom od 5 do 13 časova.