Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na 45.Saboru trubača na Zlatiboru

29. Jul 2018
Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na 45.Saboru trubača na Zlatiboru

Kao predtakmičenje za Sabor trubača u Guči, Zlatibor poslednjih godina dobija priznanja da je daleko najposećenije i najkvalitetnije organizovano predtakmičenje sa odličnim orkestrima i raznovrsnim kulturno-umetničkim programima koji redovno prati veliki broj posetilaca.U  finalno takmičenje 58.Sabora trubača u Guči direktno se plasirali orkestri: Ivana Papića i Ljubivoja Dikovića, Marka Gligorijevića, Ivana Jovanovića i orkestar Igora Mitrića .

Svi trubaci
Šest  orkestara nadmetalo se za direktan plasman na 58. Dragačevskom saboru u Guči koji će se održati od 9-12. avgusta.

Jaka konkurencija na muke je stavila tročlani žiri, ali i oduševila mnogobrojnu publiku.

Stručni žiri u sastavu Nikola Mijajlović- profesor trube i solo trubač simfonijskog orkestra RTS-a , Aleksandar Arsić- profesor trube i prvi trubač crnogorskog simfonijskog orkestra sa Cetinja i gospođa Irena Kojović ispred Turističke organizacije Kragujevac odlučivao je o muziciranju orkestara.

Publika i ziri
Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora je Milutin Negovanović iz orkestra Ivana Jovanovića; najbolji basista je Milorad Anđelković iz orkestra Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića, a najbolji tenorista je Miloš Damljanović iz orkestra Aleksandra Grujičića .

Najbolje odsvirana pesma je “Tužno vetri goromm viju” orkestra Ljubivoja Dikovića . Najbolje je odsvirao kolo orkestar Marka Gligorijevića.

Nagradu “Zlatni bor” za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Igora Mitrića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora –Memorijalna nagrada “Mićo Petrović” prema oceni stručnog žirija pripala je Ivanu Papiću iz orkestra Ljubivoja Dikovića, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Igoru Mitriću .Prema oceni stručnog žirija, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Ivana Jovanovića .

Nakon dodele nagrada , publika je uzivala uz koncert Bece Fantatika.