Otvoren prvi Skejt park u Užicu

Autor: uzice.rs
17. Novembar 2021
Otvoren prvi Skejt park u Užicu

U Velikom parku, a na radost mladih Užičana, otvoren je Skejt park, prvi u našem gradu i treći u Srbiji. Ovaj projekat Kancelarije za mlade finasijski su podržali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Užice sa 4,5 miliona dinara. Dimitrije Stojmenov jedan od prvih skejtera u gradu, danas je posebno zadovoljan jer kako ističe posle 15 godina Užice je dobilo jedan od najboljih parkova u Srbiji sa elementikma koji se mogu videti samo ovde.

“Planiramo da skejt park i obojimo, da napravimo murale sa strane, da ga održavamo i dalje ulažemo u njega. Moram da naglasim da je ovo skejt park za vožnju kako za početnika, tako i za ozbiljnog skejtera”.

Milorad Obradović arhitekta ovog, kao i skejt parka u Čačku ističe da je ovo tek treći betonski skejt park U Srbiji.

“Srećni smo što smo uspeli da uvezemo nove tehnologije i primenimo ih ovde u Užicu. Posebno smo ponosni jer su većinu elemanata uradili mladi ljudi koji dolaze iz Užica, Čačka, Gornjeg Milanovca i na taj način napravili smo srpski proizvod. Ipak moramo biti svesni da je skejt park i velika odgvornost, pa bih zamolio sve da krenu sa učenjem kako se skejt park pravilno koristi”.

Marija Maričić koordinator Kancelarije za mlade je podsetila da je ovo treći projekat koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Ranije je to bio slučaj sa terenom za mali fudbal u Velikom parku i terenom za košarku na Gradskoj plaži.

“Meni je posebno drago da smo uveli nešto novo u našem gradu, a što nije toliko zastupljeno u celoj Srbiji. Plan je da tokom vikenda pozovemo sugrađane koji su zainteresovani i planiraju da koriste teren da dođu na jednu vrstu obuke, a sve sa ciljem da koristeći skejt park ostanu i bezbedni”.

Ratko Trmčić član Gradskog veća pozvao je Užičane da maksimalno iskoriste ovaj novi sadržaj i istakao da će grad i u  narednom periodu podržavati sadržaje koji imaju za cilj da deci i mladima omoguće uslove za rekreaciju, zabavu i treniranje.

Tokom vikenda uz prisustvo skejtera iz cele Srbije ovde će biti priređen opšti čas i obuka o korišćenju skejt parka, a u narednom periodu ovo će sigurno biti mesto okupljanja mladih i organizacije brojnih festivala.