Otvorena internistička ambulanta u SB “Čigota” na Zlatiboru

18. Novembar 2023
Otvorena internistička ambulanta u SB “Čigota” na Zlatiboru

Novootvorena internistička amnulanta u Čigoti, od sada će 24 sata dnevno pružati usluge kako stanovnicima Zlatibora, tako i turistima. „Mi smo do sada uvek izlazili u susret građanima, kako opštine Čajetina,tako i celom Zlatiborskom okrugu. U ambulanti će raditi dva kardiologa, endokrinologa, od opreme imamo ultrazvučni aparat, ergo test, ali se sve to najviše odnosi na hitnu pomoć“, rekao je Aleksandar Simić, direktor SB „Čigota“.

Otvaranju nove ambulante prisustvovala je i direktorka Republičog fonda za zdravstveno osiguranje, Sanja Radojević Škodrić, koja je iskoristila priliku da se zahvali svim lekarima na požrtvovanosti sa kojom obavljaju posao.

„Krajem avgusta meseca, kada smo bili u poseti Čajetini, obećali smo da će se otvoriti ambulanta koja će raditi 24 sata, jer su ovde zaista bile ogromne potrebe za ovakvom internističkom ambulantom. Kao što znate jako se puno ulaže u opremu i trenutno je najveća nabavka ikada do sada dijagnostičke opreme“, istakla je Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, istakao je da je lokalna samouprava izdvojila sredstva u budžetu za pomoć i podršku SB „Čigota“, kako bi zajedno prevazišli eventualne probleme i poteškoće u radu Bolnice.

„Znamo da je ovo brdsko-planinsko područje i da ima puno ljudi koji se bave ekstremnim sportovima ili skijanjem, i puno ima povreda. Zbog toga mi moramo sistemski da rešavamo ove zdravstvene probleme i da ih posmatramo“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Radojević Škodrić, najavila je i da će Opšta bolnica Užice dobiti dva magneta, jedan do kraja ove godine, a drugi u prvoj polovini sledeće godine, kako bi se liste čekanja u ovom regionu upotpunosti svele na minimum.

Podsećamo, Specijalna bolnica „Čigota“ osnovana je 1964. godine kao Specijana bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma, a kasnije je ova ustanova proširila svoje zdravstvene usluge.

Fotografija u tekstu preuzeta sa www.zlatiborpress.rs

Naslovna fotografija—www.uzickarepublikapress.rs