Otvorena izložba dečjih radova u Galeriji Kulturnog centra

Autor: TO Zlatibor
09. Novembar 2021
Otvorena izložba dečjih radova u Galeriji Kulturnog centra

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru,  otvorena je izložba dečjih radova, nastalih u okviru likovnih radionica. Izložbu je otvorila umetnica Andrijana Andrijašević koja se zahvalila deci na radovima i na tome što su došli na otvaranje izložbe. Nevena Šopalović koja je takođe vodila radionice naglasila je da je njihov cilj da ovom izložbom steknu poverenje roditelja i da prave naredne radionice.

Nakon ciklusa radionica, na kraju školske godine napraviće jednu izložbu humanitarnog karaktera, gde će svi zainteresovani moći da kupe radove mališana, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje njihove drugarice Marte.

Likovne radionice „Ilustracija omiljene knjige“ i „Novembarski eksponat“ organizovane su u prostorijama Kulturnog centra na Zlatiboru, u saradnji sa Bibliotekom „LJubiša R. Đenić“ iz Čajetine, Turističkom organizacijom Zlatibor, Inovacionim biznis centrom Zlatibor i O.Š. „Dimitrije Tucović“.

Na radionicama su učestvovali učenici O.Š. „Dimitrije Tucović“, podeljeni u 2 grupe prema uzrastu. Radionice su vodile bibliotekarka Nevena Šopalović i umetnica Andrijana Andrijašević.

Učenici su imali priliku da nauče nešto iz bibliotečke delatnosti i osnovnih likovnih pojmova. Kroz prijatnu radnu atmosferu i uložen trud, nastali su mnogi interesantni radovi koji su večeras izloženi u Galeriji Kulturnog centra.
Deca su sa velikim entuzijazmom učestvovala u radionici i izrazila su želju da ponovo budu gosti Biblioteke i Kulturnog centra Zlatibor.

Njihovi radovi će biti izloženi u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor do 18. novembra 2021. godine i mogu se posetiti svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Fotografije—Turistička organizacija Zlatibor