Misli pozitivno – „Uspori, udahni i osmehni se“ 

Autor: zlatibor.org.rs
10. Jun 2022
Misli pozitivno – „Uspori, udahni i osmehni se“ 

Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije biće obeležen na više lokacija na otvorenom u  Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održaće se na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina .

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa na Zlatiboru započeće “Zlatiborskom šetnjom”, sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeće učešće u programu, dok je za najmlađe osmišljena animacija kroz program. Lekari, nutricionista i psiholog  SB Čigota, u centru Zlatibora davaće savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce  besplatno će raditi antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneće članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

Dino park, Avantura park i Hotel Zlatibor, u okviru svojih sadržaja, pridružiće se obeležavanju Svetskog dana velnesa.

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa:

Subota 11. jun, Kraljev trg Zlatibor
11 časova Animacije za decu
12 časova Aerobne vežbe za posetioce
12 časova i 30 minuta  Nastup  Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”

U osnovi  događaja jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih životnih navika .

Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni  program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.

Fotografije—www.pexels.com