„Perpleks“ premijerno u NP Užice u petak

22. Septembar 2021
„Perpleks“ premijerno u NP Užice u petak

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, u petak 24. septembra od 20 časova premijerno će biti izvedena predstave “Perpleks”, u režiji Gorana Golovka.  U ovom komadu antijunaci otvaraju apsurde svoga postojanja u nizu komičnih situacija u kojima se ne snalaze, a istovremeno žele impresionirati sebe i druge usiljenom unutrašnjom sigurnošću i nepostojećom snagom.

 

Suočeni s odsustvom ikakvog vlastitog identiteta, koprcaju se u pokušajima uspostavljanja nekih izmišljenih i nametnutih identiteta, što ih čini još komičnijima.

Dramaturška forma “pozorišta u pozorištu” dodatno naglašava ovaj apsurdni diskurs i svima nama postavlja metafizička pitanja: “Ko smo? Odakle dolazimo? Kuda idemo?” Reč je o komediji zabune u kojoj kroz serije transformacija na sceni kroz potpuno neočekivan način pred nas dovodi ljude koji mahnito žele da uspostave ravnotežu života i sigurnosti u neprestano promenljivoj i propadajućoj stvarnosti. Ali gube sa svakim identitetom koji preuzmu. Stvarnost će im uvek bežati pod nogama dok se njihovo postojanje ne pretvori u pozorišnu predstavu.

Uloge u predstavi “Perpleks” poverene su Vahidinu Preliću, Dejanu Maksimoviću, Biljani Zdravković i Dragani Vranjanac.

Prva repriza igraće se već u subotu 25. septembra od 20 časova.