Petković treći put gradonačelnik

22. Jun 2016
Petković treći put gradonačelnik

Tihomir Petković ponovo je izabran za gradonačelnika Užica, a mesto njegovog pomoćnika povereno je Nemanji Nešiću, sa liste SNS-a. Obojica su dobili podršku 42 odbornika koalicije okupljene oko SNS, SPS i DSS. Skupštinom grada Užica ubuduće će presedavati Branislav Mitrović (Pokret „Pozitivno Užice“) takođe sa liste SNS.

Novi – stari gradonačelnik predstavio je 10 tački platforme za razvoj modernog Užica. Primarni zadatak je fabrika vode na Cerovića brdu za koji je država obezbedila 3,2 miliona evra, podsetio je Petković. Među prioritete nabrojao je i rešavanje aerozagađenja, proširenje tela Deponije, stavljanje u funkciju aerodroma Ponikve, nova radna mesta u realnom sektoru, dalje aktivnosti na razvoju integrisanog univerziteta, a sve to će uticati na sticanje statusa centra regije. Petković je obećao i da će se zalagati za otvaranje novog pogona municije na Beloj Zemlji ali i za ukidanje suvišnih institucija kao što su Direkcija za izgradnju, Gradska stambena agencija i drugih javnih preduzeća i ustanova kulture koja nisu u funkciji građana.

Renoviranje trga, uređenje trotoara i osvežavanje fasada kao i saradnja sa susednim opštinama ali i otvorenost prema građanima u cilju rešavanja problema, ključne su tačke iz ekspozea koji je podneo gradonačelnik.

Opozicija koju čine DS, LDP i SRS smatra da je gradonačelnik izneo spisak lepih želja.

Na prvom Skupštinskom zasedanju u novom sazivu izabrani su i članovi Gradskog veća

Budžetom i finansijama upravljaće Zoran Adžić (NS), javnim preduzećima koordiniraće Dragoljub Kostić (nestranačka ličnost), dok je resor mesnih zajednica poveren Vladimiru Sinđeliću (SNS), a sport i kultura Petru Blagojeviću (SNS). Dunja Đenić iz SDPS-a i u ovom sazivu baviće se ekologijom, Sanja Janković (SPS) poljoprivredom a Miodrag Petković (DSS) turizmom. Budimir Vujović (SPS) ostao je na mestu većnika zaduženog za saobraćaj i trgovinu, dok je Vidoju Drndareviću u ovom mandatu poveren resor socijalne politike. Katarina Ostojić iz PUPS-a biće na čelu resora za vanredne situacije.