Po volji Užičana, završeno dečje igralište na Megdanu

Autor: Slavica Panić
22. Septembar 2020
Po volji Užičana, završeno dečje igralište na Megdanu

Građani Užica, glasanjem putem aplikacije koja je  prethodne godine bila aktivna na sajtu grada, odlučili su da se sredstva Programa „Udružimo se“ upotrebe za izgradnju dečjeg igrališt na Megdanu. Imajući u vidu da se ovaj prostor nalazi u centru grada, biće dostupan velikom broju najmlađih Užičana a ne samo deci koja stanuju u neposrednoj blizini. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u vidu godišnje nagrade, gradu Užicu je doniralo 2,6 miliona dinara dok je ostatak finansiran iz budžeta grada. Ukupna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara iznosi oko pet miliona dinara.

na radost dece koja su danas svojom igrom i druženjem na novom igralištu i zvanično obeležili završetak radova, Užice je dobilo još jedan sadržaj namenjen najmlađim sugrađanima ali i njihovim roditeljima.

„Ono što je poruka koju danas želimo da im kažemo jeste da igraju ovde, da budu zadovoljni i srećni ali da istovremeno čuvaju ovaj prostor jer su i njihove mame i tate učestvovale u izgradnji ovog igrališta i za sve njih zajedno napravili jedan poseban kutak za igru. Naše najveće zadovoljstvo je da na njihovim licima vidimo zadovoljstvo i sreću“, rekla je danas gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.Program „Udružimo se“ nudio je Užičanima tri projekta od kojih su se, njih oko 3700, odlučili baš za ovo igralište ali će se delom uraditi i rekonstrukcija Malog parka, koji je bio jedan od ponuđenih predloga. Sredstva su obezbeđena iz nagrade dobijene od Mimistarstva državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština.

Grad Užice ulazi u realizaciju novih 18 projekata kroz koncept Užički program lokalnog partnerstva „Udružimo se“.

„U finansijskom i građevinskom smislu to nisu veliki projekti ali ono što je važno jeste da su oni, pre svega, želja naših sugrađana da u svom neposrednom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni a finansiraju se iz poreza na imovinu koji naši sugrađani plaćaju. Za te projekte imamo planiranih trinaest miliona dinara od čega će deset biti izdvojeno iz gradskog budžeta a tri miliona je obezbeđeno iz donatorskog programa Reforma poreza na imovinu koji finansira Švajcarska vlada”, kazao je član Gradskog veća zadužen za finansije Miodrag Petković.Prema budućim planovima lokalne samouprave, Užice ove godine, sadržaje slične ovome dobiti u blizini gradskog stadiona i u Gorjanima.