Počela treća faza radova na kružnom toku, nove izmene u saobraćaju

Autor: uzice.rs
03. Septembar 2021
Počela treća faza radova na kružnom toku, nove izmene u saobraćaju

Radovi na izgradnji kružnog toka ušli su u treću fazu i svi se nadaju da će uprkos brojnim problemima vezanim za podzemne instalacije biti završeni u roku.  Po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP “Užice razvoj” u skladu sa aktuenom fazom radova od danas su na snazi i nove izmene u saobraćaju.

“Na deonici od starog kružnog toka do Narodnog muzeja zaustavili smo saobraćaj, dok smo sa druge strane od tržnog centra Pariza do Rakijske pijace uveli dve trake tako da će naši sugrađani moći da koriste te dve trake. Uporedo sa izmenom režima saobraćaja, izmenili smo i režim gradskog i prigradskog prevoza, autobusi koji idu prema Ribaševini ili Senjaku, ići će glavnom ulicom i skretaće na delu kod Narodnog muzeja”.

Maksimović dodaje i da će se  u dogovoru sa izvođačem radova preduzećem “Putevi” radovi intezivirati.

“Pošto će biti mnogo veći front otvoren, moći će da krenu za raščišćavanjem i skidanjem asfalta u centralom delu u kome će biti sam kružin tok.  Sa jedne strane teku radovi vezani za kružni tok sa druge strane uporedo se radi Ulica Dimitrija Tucovića gde se generalno vrši rekonstrukcija odnosno do sada smo uradili kompletno glavni kolektor. Očekujemo sutra da se završi kompletno postavljanje ivičnjaka sa leve strane, a od ponedeljka prema informacija koje smo dobili od izvođača i behaton. Uporedo sa tim krenućemo sa radovima na desnoj strani trotoara glavne ulice, gde će se krenuti sa rušenjem i u određenom trenutku postavljanjem ivičnjaka. Obezbedićemo kompletno pešačku zonu tj kretanje pešaka.”

“U stalnom smo kontaktu sa izvođačima radova i gradskim rukovodstvom da se radovi što pre ubrazaju kako bi ispoštovali rok, koji je predviđen do kraja meseca. Nadamo se da će izvođači, MPP Jedinstvo i Putevi Užice ubrzati radove, povećati broj radnika i da ćemo radove što pre završiti na radost svih naših sugrađana,” zaključuje Maksimović.

Đorđe Milićević dipl. inženjer geodezije iz užičkih Puteva ističe da je prva faze radova odavno završena a sad se spajaju druga i treća. “Nailazimo na razne probleme vezano za instalacije pošto je ovo glavno čvorište skoro svih instalacija u gradu, vodovoda, telekoma, eps-a, u hodu rešavamo probleme. Molimo građane za malo strpljenja, nadamo se da ćemo uspeti da ispoštujemo zadate rokove, radimo punom parom. Za sada ima dovoljno radnika, problem je što radove radi nekoliko firmi paralelno, MPP Jedinstvo izvodi radove na kraku Dimitrija Tucovića prema Dovarju, sihronizujemo se sa njima, malo je problem oko komunikacije ali sve uspevamo da rešimo.”

Nadležni mole sugrađane i sve učesnike u saobraćaju da se  pridržavaju horizontalne i vertikalne signalizacije budu maksimalno oprezni i, da se kreću obeleženim rutama.

Fotografije preuzete—www.uzice.rs.