Počelo elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev

Autor: zavodue.org.rs
02. Oktobar 2020
Počelo elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev

PCR testiranje na lični zahtev građani mogu da zakažu na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs. Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šabcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.

Elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev u jednoj od laboratorija u navedenim opštinama i gradovima mogu da zakažu svi građani, kao i strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti. Iz iste porodice testiranje može da se zakaže za najviše pet članova.

Potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži.

Testiranje PCR testom na lični zahtev se plaća. Cena testiranja na lični zahtev za građane Srbije i strana lica sa boravkom u našoj zemlji iznosi 6 000 dinara, dok turisti plaćaju 14 hiljada dinara.