Početkom novembra u Krčagovu otvaranje šoping centra

27. Jun 2019
Početkom novembra u Krčagovu otvaranje šoping centra

Kamen temeljac za Retail park NEST, prvi šoping centar koji se gradi u Krčagovu položili su gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor kompanije RC Europe investitora ovog projekta, Mihal Agustin. Planirano je da izgradnja bude završena do kraja oktobra, a svečano otvaranje uz bogat kulturno- umetnički program najavljeno je za početak novembra tekuće godine.

Po oceni gradonačelnika izgradnja prvog šoping centra u našem gradu jeste bitan događaj za Užice. On veruje da Užičani više neće morati da idu u šoping u druge gradove, već da će meštani drugih gradova i opština dolaziti u Užice i ovde ostavljati novac. Izgradnja tržnog centra doprineće daljem razvoju Krčagova koje polako postaje epicentar trgovinskih aktivnosti i drugih društvenih dešavanja, ocenio je Tihomir Petković.

Naglašavajući da će novi tržni centar zaposliti oko 200 radnika  Mihal Agustin, direktor RC Europe je rekao da je šoping centar u Užicu drugi u Srbiji, nakon što su početkom decembra 2017. godine  otvorili objekat u Kraljevu.

Zadovoljni smo saradnjom koju smo ostvarili sa gradom Užicem, javnim preduzećima i EPS-om. Već je popunjen značajan deo projektovanih kapaciteta, ističući da je izvesno da u Užice stižu brendovi LC Waikiki, Deichmann, Takko, Lily, Dexy co, Đak sport  i drugi. Vrednost investicije je oko  5,5 miliona evra, a površina budućeg objekta biće oko 7 000 metara kvadratnih.  Retail Park NEST Užice će imati 17 lokala na dva nivoa i 124 parking mesta, kao i dečije igralište.

Izgradnja objekata ovog tipa planirana je širom Srbije, najavio je Agustin, dodajući da se nakon Kraljeva i Užica priča nastavlja u  Vršcu, Obrenovcu, Rumi…

Inače,  RC EUROPA je kompanije čije sedište je u Brnu u Češkoj, a imaju predstavništva u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Hrvatskoj.