Lokalni izbori u Kosjeriću

28. Mart 2021
Lokalni izbori u Kosjeriću

Na redovnim lokalnim izborima u Kosjeriću za odbornike u Skupštini opštine učestvuje 5 izbornih lista. Pravo glasa ima 9 332 birača. Bez nepravilnosti 29 biračkih mesta u Kosjeriću otvoreno je u 7 časova, a biće zatvorena u 20 časova. 

Na glasačkim listićima prva je lista „Aleksandar Vučić-Za budućnost Kosjerića-Ivica Dačić „ sa 27 kandidata za odbornike, na drugom mestu je lista „Nada za Kosjerić-Nacionalno demokratska alternativa-Miloš Jovanović-Demokratska stranka Srbije-Žika Gojković-Pokret obnove Kraljevine Srbije“ sa 26 kandidata za odbornike, Treća lista pod nazivom “Domaćini da pobede-Milan Stamatović“ kandiduje 27 stanovnika Kosjerića za odborničke mandate, a isti broj kandidata predloženo je četvrtoj listi „Čisti ljudi za čist Kosjerić“. Lista“ Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna strana“ na lokalne izbore u Kosjeriću izlazi sa 10 kandidata na izbornoj listi.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Kosjeriću imaju 9 332 birača.

Inače, osim u Kosjeriću lokalni izbori se danas održavaju i u Zaječaru i Preševu. Redovni lokalni izbori održavaju se u Kosjeriću i Zaječaru,   dok u Preševu građani biraju odbornike pošto je uveden privremeni organ.