Položen kamen temeljac za radove na trgu u Novoj Varoši

Autor: varoske.net
25. April 2019
Položen kamen temeljac za radove na trgu u Novoj Varoši

Neimari užičke firme „Stabil-pro“ započeli su danas radove na izgradnji neuređene javne površine iznad Trga vojvode Petra Bojovića. Kompletno uređenje jedne od najatraktivnije lokacije u gradu finansiraju Opština Nova Varoš i Ministarstvo privrede sredstvima u ukupnom iznosu od oko 55 miliona dinara. Rok za završetak posla je 75 dana. Kamen temeljac su povodom početka radova položili predstavnica Ministarstva privrede Branka Bajčetić i predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Glavnim projektnim rešenjem predviđeno je da se lokacija površine od oko jednog hektara oplemeni brojnim sadržajima. Centralni plato krasiće fontana, kao i šetalište sa zelenilom i mobilijarom za odmor i rekreaciju. Gradski Trg će do kraja jula odnosno početka „Zlatarfesta“ dobiti sasvim nov izgled i očekujemo da postane glavno stecište mladih, kao i za brojna gradska dešavanja i manifestacije – istakao je predsednik opštine Radosav Vasiljević, najavljujući da je radovima na uređenju Trga zvanično započela i ovogodišnja građevinska sezona, koju će, kako ističu u lokalnoj samoupravi, obeležiti značajni infrastrukturni poduhvati.

Projekat izgradnje i sanacije neuređenog dela kompleksa Trga dobio je , inače, „zeleno svetlo“ na konkursu Ministarstva privrede „Gradimo zajedno“. Vlada će investiciju podržati sa 20.000.000 dinara, dok je 35.000.000 dinara obezbedila Opština. Projekat je urađen još 2014.godine, ali je prošle godine dorađen i u manjem obimu korigovan.