Ponuda Zlatibora na sajmu u Sofiji

16. Februar 2019
Ponuda Zlatibora na sajmu u Sofiji

Turistička organizacija Zlatibor već treću godinu za redom predstavila je svoju ponudu na Međunarodnom Sajmu turizma u Sofiji u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije, sa još 18 turističkih organizacija i 10 učesnika turističke privrede. Tokom sajma promovisana je kompletna turistička ponuda, dešavanja u toku godine, atrakcije, gastronomija, aktivni odmor u prirodi, manifestacije turističke i kulturno umetničke.

Inače, u maju prošle godine Turistička organizacija Zlatibor organizovala je studijsko putovanje za predstavnike medija i turoperatora iz Bugarske. Predstavnici medija iz Bugarske su tokom trodnevne posete Zlatiboru imali priliku da se uvere zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji .

Turisti iz ove komšijske države rado posećuju Srbiju i to nekoliko puta godišnje, uglavnom putuju kao bračni parovi, srednjih godina, visokog obrazovanja i veoma su zainteresovani za turističku ponudu naše zemlje o čemu svedoči podatak da su na osmom mestu po broju noćenja stranih turista našoj zemlji.

Prema zvaničnim podacima, u  toku 2018. bugarski turisti ostvarili su 167.505 noćenja i rast od 13% poredeći sa 2017. godinom.

Nakon Sofije, od 21-24. februara 2019. biće održan  najveći Sajam turizma u regionu – Međunarodni Sajam turizma u Beogradu.