Poslednje skupštinsko zasedanje u aktuelnom sazivu

Autor: uzice.rs
29. Maj 2024
Poslednje skupštinsko zasedanje u aktuelnom sazivu

Poslednje skupštinsko zasedanje u aktuelnom sazivu proteklo je, po rečima, predsednika Skupštine grada Užica Branislava Mitrovića, u konstruktivnom i efikasnom radu, kao i sve do sada održane. Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se svim odbornicima na saradnji u protekle četiri godine, a ovaj skupštinski saziv ovekovečen je i zajedničkom fotografijom.

Razmotrene su i usvojene sve tačke predviđene dnevnim redom ove 34. sednice. Usvojen je Završni račun grada Užica sa izveštajem nezavisnog revizora, kao i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Užice, za period od 1. januara do 31. marta 2024. godine. Odbornici su razmotrili i usvojili i izveštaje o radu javnih preduzeća za prošlu godinu, kao i niz tačaka koje se tiču urbanističkih rešenja. Na ovom skupštinskom zasedanju usvojen je i predlog Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Užica, a u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o lokalnim izborima.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Užica Branislava Mitrovića i ovu kao i prethodne 33 sednice u aktuelnom sazivu obležio je visok stepen pristojnosti i dostojanstva.

“Užička skupština ima jednu ozbiljnu tradiciju pristojnosti poštovanja, ovde se nalaze odborničke grupe stranke, koalicije, pokreti raznih opredeljenja, raznih ideoloških shvatanja, ali ono što je da kažem zajedničko, jeste želja da naš grad napreduje u narednom periodu i to smo imali u prethodne četiri godine. Zato izražavam visoku zahvalnost svim odborničkim grupama, predstavnicima izvršne vlasti i gradonačelnici. Pred nama je novi skupštinski saziv, sutra će ovde biti i neki drugi odbornici i ja im želim da nastave bar u ovom delu, da budu dostojni predstavnici građana Užica, jer grad Užice je grad pristojnih ljudi i zaslužuje pristojnu skupštinu”, zaključio je Mitrović.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs