Potpisan ugovor za realizaciju projekta “Info centar Era”

Autor: uzice.rs
10. Avgust 2023
Potpisan ugovor za realizaciju projekta “Info centar Era”

Ministar turizma i omladine Husein Memić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava za realizaciju 41 projekta u cilju unapređenja života mladih, kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou. U ime grada Užica ugovor vredan 1,7 miliona dinara za projekat “Info centar Era” potisao je član Gradskog veća Miodrag Petković, a ceremoniji potpisivanja prisustvovala je i koordinatorka Kancelarije za mlade grada Užica Marija Maričić.

Memić je prilikom potpisivanja ugovora naglasio da Ministarstvo turizma i omladine podržava sve subjekte omladinske politike, ali da je neophodno i da jedinice lokalne samouprave povećaju ulaganja u aktivnosti za mlade i prostore za mlade.

Ovogodišnji konkurs usmeren na razvijanje mehanizama koji, između ostalog, pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, kao i na opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Projekat “Info centar Era” će realizovati Kacelarija za mlade grada Užica kroz deset radionica, koje će biti održane u Omladinskom klubu, gde će, takođe kroz ovaj projekat, stići i nova oprema. Pored toga projekat ima za cilj i povećanje vidljivosti Kancelarije za mlade u užičkim školama i visokoškolskim ustanovama.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs