Poziv za radionicu za razvoj kratkih filmova za mlade iz zemalja Zapadnog Balkana

Autor: Nezavisni filmski centar Filmart
11. Maj 2024
Poziv za radionicu za razvoj kratkih filmova za mlade iz zemalja Zapadnog Balkana

Ako imaš između 15 i 25 godina i imaš ideju ili scenario za snimanje kratkog filma, pozivamo te da se prijaviš za učestvovanje na radionicama za razvoj svog prvog filma sa stručnjacima First Film First platforme. U sklopu projekta „Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan“, mreža EDU CUTS raspisuje poziv za mlade filmske stvaraocima sa ciljem da steknu nova znanja kako bi lakše snimili svoje prve filmove.

Ovo je jedinstvena prilika za mlade talente sa Zapadnog Balkana da razvijaju i snime svoje prve kratke filmove uz podršku filmskih stručnjaka. Prva radionica će početi u drugoj polovini maja sa i većim brojem učesnika i realizovaće se u 5 radnih dana tokom 2 nedelje (u skladu sa potrebama i napretkom projekata).

Za drugu radionicu u junu, biće kvalifikovani najbolji projekti sa prve radionice, kao i napredniji projekti koji su spremni za produkciju i koji će moći direktno da se prijave na drugu radionicu.

Obe radionice će se odvijati online preko ZOOM platforme.

Ukoliko ste zainteresovani za neku drugu vrstu produkcije video sadržaja za mladu publiku (mini-serije, podcasti i sl.) takođe se možete prijaviti.

Za prvu radionicu molimo ispunite ovu PRIJAVU.

Ako je vaš kratki film spreman za produkciju, možete se prijaviti direktno za drugu radionicu.

 Za drugu radionicu molimo vas popunite ovu PRIJAVU.

Učešće na radionicama podrazumeva edukaciju, interakciju sa stručnjacima i vršnjacima iz zemalja Zapadnog Balkana koji dele zajednička interesovanja u produkciji video sadržaja uz spremnost na timski rad pod nadzorom mentora.

Nagrade: Najbolja tri projekta dobiće podšku sa besplatno koriscenje opreme za snimanje kratkih filmova  (6K kamera, objektivi, zvuk i dr.)

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Srednjoškolci, studenti filmskih škola (filmska i televizijska režija, produkcija, kamera, montaža, pisanje scenarija/dramaturgija), influenceri, profesionalci, poluprofesionalci ili amateri sa Zapadnog Balkana uzrasta od 15 do 25 godina.

Radionice su besplatne za sve učesnike.

Napomena: za učešće na radionicama potrebno je poznavanje engleskog jezika.

  1. Radionica – rok za prijave: 15.5.2024.
  2. Radionica – rok za prijave: 01.06.2024.

EDU CUTS mreža okuplja filmske festivale i organizacije koje su usmerene na promovisanje i implementaciju obrazovanja i mobilnosti mladih talenata. (www.educuts.com)

Projekt “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan” koji finansira Europska unija ima za cilj da podstakne dijalog na Zapadnom Balkanu jačanjem kulturnih i kreativnih sektora radi većeg socio-ekonomskog uticaja.

Korišćene fotografije—Filmart