Pregled prazničnih servisnih informacija

01. Januar 2021
Pregled prazničnih servisnih informacija

Podsećamo, da se u petak 1. i subotu 2. janura kao i u četvrtak 7. januara primenjuje nedeljni red vožnje na svim linijama u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica, obaveštavaju građane iz nadležnog JP „Užice razvoj“.

Zimsko radno vreme Zelene pijace “Lipa” trajaće do 31. marta. U tom periodu pijaca će raditi svakog radnog dana i subotom u vremenu od 6 do 16 časova I 30 minut, nedeljom od 6 do 13,00 časova. Zelena pijaca „Lipa“ za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika neće raditi 1. i 7. januara 2021. godine.

JKP „Bioktoš“ apeluje na sugrađane koji za grejanje koriste čvrsta goriva, da ne ubacuju u kontejner žar i neohlađeni pepeo koji još tinja, jer time mogu da prouzrokuju zagađenje životne sredine i da ugroze bezbednost svojih sugrađana. Posebno se mole građani iz:

  • Vojvođanske ulice, gornji deo
  • Karađorđeve ulice
  • ulice IV puk i Pore

Džakovi za odlaganje pepela mogu se preuzeti na sledećim adresama:

  • Poslovni prostorijama JKP „Bioktoš“, Ulica Lipa bb
  • MZ Krčagovo, Ulica Norveških Interniraca br.14
  • Turica, Ulica Ive Andrića br.55
  • Rosulje, Ulica Druge Proleterske br.3
  • Carina, Ulica Ratarska br.69
  • Kancelarija za plaćanje pogrebnih usluga u Ulici Cara Dušana u Sevojnu

Ujedno se zahvaljujemo građanima koji poštuju dogovoreni način deponovanja pepela.

Javno komunalno preduzeće „Bioktoš“ obaveštava korisnike da sve informacije koje se odnose na usluge i robe mogu dobiti besplatnim pozivom na broj telefona 0800 031 030.

Pijaca je, inače, otvorena svakog radnog dana i subotom u vremenu od 6 do 16 časova i 30 minuta. Nedeljom radi od 6 do 13 časova.

Predškolska ustanova Užice neće raditi do 11. januara, kako su saopštili, u cilju smanjenja rizika po zdravlje korisnika usluga i zaposlenih, usled pogoršane epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem virusa kovid-19.


Apoteka Zdravlje dežuraće sve vreme tokom praznika. Apoteka Centar radiće od 8 do 20 časova tokom prva tri dana 2021. godine, kao i za Božić.

Radno vreme Ambulante za zdravstvenu i kućnu negu Cultus nega koja se nalazi u Vidovdanskoj broj 4 je od 8 do 20 časova. Iz ove ambulante ističu da ukoliko zatrebaju  sugrađanima, dostupni su i van radnog vremena, kao i praznicima. Kontakt telefon je 064/555-0-100.


Petak 1. januar neradni je dan za prehrambene prodavnice Prehrana i Kvisko, dok će u subotu oba objekta raditi do 20 časova. Neradni dan je i 7. Januar dok će 6. januara ovi marketi biti otvoreno do 20 časova.

Radno vreme tokom praznika marketa Kvisko

Ovim informacijama dodajemo da će u skladu sa odlukama Kriznog štaba i Vlade Srbije, Gradski kulturni centar biti zatvoren prva tri dana januara, dok će od 4. januara raditi od 8 do 20 časova.

Na repertoaru Bioskop-a ART od 2. do 6. januara su filmovi Čudesna žena 1984. (Sala I, prikazivanje od 18 časova i 30 minuta, cena karte 400 dinara).

U Sali 2 u istom period u vremenu od 18 časova prikazuje se film Fantastični povratak u Oz (cena ulaznice 350 dinara).

U istoj Sali u vremenu od 19 časova i 15 minuta  prikazivaće se komedija Klub srećno razvedenih za koju je cena ulaznice 350 dinara.