Prijem za najuspešnije Užičane u 2021. godini

Autor: uzice.rs
25. Mart 2022
Prijem za najuspešnije Užičane u 2021. godini

Tradicionalno u Svečanoj sali Gradske kuće priređen je prijem za najuspešnije Užičane u 2021. godini. Užičane, koji ste u prethodnoj godini uspeli da dostignu najviše ciljeve, ostvare zapažene rezultate i budu najbolji, ili u društvu najboljih u svojim delatnostima pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Bez obzira da li ste se dokazivali na polju nauke, kulture, sporta ili nekoj drugoj oblasti, svako od vas je ličnim zalaganjem i postignutim rezultatima dao značajan doprinos promociji našeg grada. Grad Užice će uvek pružati podršku nastojanjima vrednih, talentovanih ljudi i prepoznavati i ceniti prave vrednosti. Ponosni smo na vaše uspehe koji nisu slučajnost, već rezultat dugotrajnog i ozbiljnog rada. Vi ste oni koji treba da budu uzor mnogima, posebno mladim generacijama. Primer kako se da se takmiče i to ne samo sa konkurencijom, već i sa sopstvenim mogućnostima. To je jedini put koji vodi do maksimalnih rezultata. Hvala vam za sve što ste učinili sa željom da u 2022. godine još dalje pomerite granice, osvojite neosvojeno i svojim uspesima obradujete sve Užičane”, poručila je nagrađenima gradonačelnica Užica.

Užice je u prošloj godini dobilo sedam doktora nauka i to su Slavka Mitričević, Slavica Karajičić, Vladislava Stojić, Olivera Topalović, Marijana Terzić, Mladen Terzić, Branka Arsović i Nenad Milinković.

Prema oceni kolega i nadređenih u Policijskoj upravi Užice, najbolji radnik u 2021. godini je Zoran Dančetović, pomoćnik komandira u Policijskoj ispostavi Užice, dok je najbolji vatrogasac je Žarko Markagić, vatrogasac spasilac vozač u Vatrogasno spasilačkom bataljonu. Najbolji radnici javnog sektora su Stevo Marković iz JKP „Bioktoš” i Goran Pejić – iz JP „Stan“.

Užički sportisti su i u prethodnoj godini na najbolji način reprezentovali svoj grad i svoju zemlju. Ostvarili su zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Među nagrađenima su Olivera JEvtić, Milovan Mikica Vesnić, Nebojša Đurić, Admir Duraković, Lidija Trmčić, Milan Todorović, Olga Stojanović… Za njihove rezultate zaslužni su treneri pa su među nagrađenima Slavko Kuzmanović, Miloš Ršumović, Sreten Nešković…

I u prethodnoj godini stigle su vredne nagrade užičkim kulturnim radnicima i institucijama, zbog čega su na prijemu za najuspešnije Užičane zasluženo bili i Zoran Stamatović direktor Narodnog pozorišta Užice, Slavica Stefanović direktorka Narodnog muzeja Užice i predstavnici KUD-a “Sevojno”.

Jelena Božović, Natalija Jokić i Biljana Kuzmanović nagrađeni su novinari.

U znak pažnje i sećanja na ovaj susret gradonačelnica Užica nagrađenima je uručila prigodne, simbolične poklone.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.