Privode se kraju svi asfaltni radovi na području opštine Čajetina

Autor: Opština Čajetina
30. Novembar 2020
Privode se kraju svi asfaltni radovi na području opštine Čajetina

Na teritoriji opštine Čajetina intenzivno se radi na završetku započetih projekata na uređenju samog centra Zlatibora, na ozelenjavanju površina, postavljanju urbanog mobilijara na Kraljevom trgu i po obodnim ulicama, rekonstrukciji, ali i asfaltiranju ulica i puteva u Čajetini, na Zlatiboru i okolnim mesnim zajednicima, među kojima su i radovi na ulici između pošte i ambulante na Zlatiboru, kao i postavljanje parking mesta na istoj lokaciji.

Osim izvođenja ovih infrastrukturnih radova, Opština Čajetina priprema budžet za 2021. godinu, tj. on je već spreman i nalazi se na zvaničnom sajtu opštine, tako da svi zainteresovani građani mogu da daju svoje predloge i sugestije na taj budžet. Planirano je da sednica za usvajanje tog budžeta bude 10. decembra a prema prvim procenama budžet će biti otprilike na ovogodišnjem nivou.

“Želim da naglasim da smo ove godine imali rebalans budžeta kojim su povećana planirana sredstva i on će se ostvariti u većem iznosu nego što smo planirali. Iskreno se nadam da će takva situacija biti i sledeće godine jer su planirane krupne investicije, od početka izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, rekonstrukcije fabrike vode u Ribnici, izgradnje rezervoara na Zlatiboru, izgradnje i rekonstrukcije puteva i ulica, nabavke i izgradnje fontane na samom jezeru. Nadam se da ćemo već na proleće ili do početka letnje turističke sezone završiti sve te radove i da će Zlatibor zasijati u jednom novom i lepšem svetlu”, kaže predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

U samom centru Zlatibora završeno je i asfaltiranje ulice koja vodi od hotela ”Olimp” do restorana ”Jezero”, a u toku su završni radovi na sportskom parku koji uključuju poslednje uređenje, ozelenjavanje, sadnju cveća i postavljanje klupa.