Promocija književnosti u GKC-u

15. Mart 2023
Promocija književnosti u GKC-u

Dragan Vilić, rođen 1956. godine u Gacku, Bosna i Hercegovina. Od 1959. godine do 1992. živeo je u Sarajevu. Od 2002. godine živi u USA do 2021. godine, kada se sa suprugom vraća u Užice. Bavi se pisanjem poezije i proze od srednjoškolskih dana, a do sad je objavio 17 knjiga.

Pored objavljenih knjiga, njegovi radovi (poezija, proza, novinarski zapisi, kritike, recenzije) izlazili su u raznim književnim časopisima, novinama, zbirkama, kao što su Oslobođenje, zbornici Riječ, Svitak… te na nekim elektronskim sajtovima. Sa povratkom iz inostranstva nastavlja sa promocijama, učešćima na književnim večerima i ostalim književnim aktivnostima širom Srbije i BiH.

Promociju književnog rada imaće u četvrtak, 16.marta od 20 časova u klubu GKC-a. U programu učestvuju književnica prof. Anđa G.Šušić i užički muzičar Željko Dimitrijević Banat.

Nakon književne večeri Dragana Vilića, u okviru programa akustičnog krstarenja nastupiće užički muzičar Željko Dimitrijević Banat. Akustično veče počinje od 21 čas u klubu GKC-a.

Fotografija u tekstu—Gradski kulturni centar Užice