Proširenje vodovodne i kanalizacione mreže

Autor: zlatiborpress.rs
14. Oktobar 2023
Proširenje vodovodne i kanalizacione mreže

JKP „Vodovod Zlatibor“ trenutno izvodi radove na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže na području Zlatibora, Čajetine i okolnih sela. U toku su završni radovi na izradi kanalizacione mleže u Hercegovačkoj ulici, u naselju Zova, a ako geografija terena bude omogućava biće urađeni i kraci na susedne ulice u ovom naselju.

“U toku su i radovi na izradi vodovodnog kraka u zaseocima Bondžulići, Lekići u selu Šljivovica. Radovi su takođe i u Čajetini, i odvijaju se u naselju Ćeten, a tiču se poboljšenja vodosnadbevanja. Za sada ovaj deo Čajetine ima veoma slab pritisak, ali su radovi na samom završetku”, istakao je Milomir Tucović, direktor JKP “Vodovod Zlativor” Čajetina.
U narednom periodu JKP „Vodovod Zlatibor“ počinje zajdničke radove sa KJP „Zlatibor Čajetina“ na izradi nastavka radova na Sušičkim vrelima, i zameni glavnog cevovoda od rezervoara Karaula do rezervoara Jevrejsko brdo F200. Reč je o starom metalnom cevovodu koji će biti zamenjen savremenim plastičnim. Završetak ovih radova očekuje se tokom jeseni.

“Izdvojio bih da su u Gostilju završeni radovi na postavljanju cevovoda, sada treba da radimo šahte i priključenje na vodovodnu mrežu, isto tako i u naselju Dautovac. Ove poslove smo radili u prethodnih mesec dana”.

Kako je istakao direktor JKP Vodovod Zlatibor, Milomir Tucović, dobre vremenske prilike, i zadovoljavajuća dinamika radova najbitnija je za obavljanje planiranih poslova. Do kraja ove godine u potpunu funkciju se stavlja rezervoar Vranjevina, očekuje se i završetak radova na zameni cevovoda F200 za Čajetinu, kao i početak radova Sušičkih vrela.

Fotografija u tekstu preuzeta sa www.zlatiborpress.rs