“Pršutijada” 14. februara na Zlatiboru

Autor: cajetina.org.rs
21. Januar 2021
“Pršutijada” 14. februara na Zlatiboru

U duhu tradicije dobrih ukusa, manifestacija Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ biće održana i ove godine ali u skladu sa okolnostima usled pandemije korona virusa.  Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina.

Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici „Gold gondole“ na Zlatiboru u periodu od 8 do 17 časova. Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet u tradiciji prezentacije ovih zlatiborskih proizvoda.

Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt iz Beograda kao kuća koja godinama pruža podršku i doprinsi da ocena kvaliteta proizvoda bude stručna i objektivna. Pored tradicionalnih suvomesnatih proizvoda na ovom događaju biće i  proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina  (sir i kajmak mlekare „Naša Zlatka“, med, rakija, slatka i džemovi) koji su ujedno i predmet žiga garncije “Dobro sa Zlatibora” na čijoj se implementaciji aktivno radi. Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD „Zlatiborski eko agrar“.