Put vredan leka

21. Septembar 2018
Put vredan leka

Između ostalih putnih pravaca, u Nikojevićima je asfaltirano 130 metara puta ka porodici Milinković, u kojoj živi mladić sa invaliditetom. Ti metri puta za njih menjaju život, jer česti odlasci kod doktora i posete zdravstvenih radnika bile su otežane a u zimskom periodu i nemoguće.

received_2174954816090577-1

Inicijativa je potekla od mesne zajednice a rešavanje ovog problema na sebe je preuzeo grad Užice koji je iz budžetskih sredstava i kompletno finansirao asfaltiranje ove deonice. Majka bolesnog mladića a i on sam, beskrajno su zahvalni i zadovoljni jer su njihove muke znatno olakšane. Inače, ovo nije jedina deonica u užičkim selima koja je zbog bolesti građana bila prioritetni zadatak.

received_2178570582385534

Pored ovog u Nikojevićima su asfaltirana još četiri putna pravca ukupne džine oko 1.000 metara i to prema Ponjavićima, Cicvarićima, prema plandištu Vesova vrba i put ka Terzićima a kompletno je rekonstruisana i deonica Nikojevići-Kaldrma duga oko pet kilometara. Ukupna vrednost radova, uključujući i sredstva građana iznosi deset miliona dinara.

Mladi Joviša Ponjavić, koji je sa svojim bratom ostao u rodnom selu i kući gde želi da osnuje i svoju porodicu, trenutak kada čitavom deonicom do kuće stiže asfaltom, smatra važnim i izuzetno značajnim.

received_1520220291410913

„Velike površine našeg imanja nalaze se uz ovaj put što nam sada olakšava funkcionisanje i izvođenje svih radova tokom godine. Imamo 25 krava, bavimo se proizvodnjim mleka što znači da je se u ovoj delatnosti prilazni put podrazumeva. Od danas će sve biti lakše“, kaže Joviša.

Da bi prilaz asfaltom bio do svake kuće u Nikojevićima, treba asfaltirati još oko 2.000 metara puta. Veruju da će taj posao završiti već iduće godine za kada je planiran i završetak vodovodne mreže u ovom selu.

received_1950949904998176

„Urađen je sekundarni vod dužine dva km u koji su uložena četiri miliona dinara. Sada je sve spremno da se na vodovod visoke zone priključi 40 domaćinstava. Urađena je i neophodna podstanica sredstvima građana u iznosu od dva miliona dinara. Ostalo je da se građani obrate JKP Vodovod da bi im izdali tehničke uslove za priključke. Potrebno je da uradimo još ćetiri kilometra sekundarnog voda u Nikojevićima i nadam se da ćemo u kratkom roku završiti i taj deo posla“, rekao je u Nikojevićima načelnik Uprave za infrastruktutu i razvoj Miloje Marić.

Ono čemu se meštani ovog sela posebno raduju a što im godinama nedostaje jeste prodavnica. Objekat u centru sela, čiju rekonstrukciju je finansurao grad kroz zamenu krova i u kome se trenutno izvode završni radovi planiraju za tu namenu i veruju da neće dugo čekati jer najbliža prodavnica se nalazi u Ravnima i od meštana Nikojevića udaljena je od dva do šest kilometara.

 

Nikojevici