Radio amateri obeležavaju Dan grada Užica

09. Oktobar 2016
Radio amateri obeležavaju Dan grada Užica

Kako javljaju Užički radio- amateri, povodom dana grada Užica, 9. oktobra sva tri kluba koja funkcionišu na području našeg grada dodeliće dve diplome: diplomu „Užice“ i diplomu „Užičani.


Jedna od zanimljivijih radio-amaterskih aktivnosti je promocija kulturnih, istorijskih, prirodnih i drugih vrednosti. To se najčešće radi izdavanjem diploma, a radio-amateri diplome osvajaju održavanjem veza sa određenim radio-amaterskim stanicama, najčešće nekim povodom.

Diploma „Užice“ je namenjena radio-amaterima kako domaćim, tako i onim širom sveta. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, održavaju veze sa užičkim radio-amaterima. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena.

Diploma „Užičani“ je namenjena užičkim radio-amaterima i radio-amaterima koji su aktivni sa područja grada Užica. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, urade što više veza sa drugim radio-amaterima promovišući dan grada. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena. Pravila i informacije o diplomi „Užičani“ pogledajte na http://yu1abh.uzice.net/diplome/diploma-uzicani/.


Treba istaći da u ovoj aktivnosti učestvuju sva tri radio-kluba koja postoje na teritoriji
grada Užica: Radio-klub „Aco Vučković“ YU1ABH, Radio-klub „Sevojno“ YU1AAX i Radio-klub „Užice“ YU1ACE.