Raspisani izbori za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno

Autor: uzice.rs
09. Februar 2022
Raspisani izbori za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno

Branislav Mitrović predsednik Skupštine Grada Užica potpisao je odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno. Izbori će se održati u nedelju, 3. aprila 2022. godine i tog dana Sevojničani će birati 19 odbornika. Kako je nakon potpisivanja odluke o raspisivanju izbora istakao Mitrović, izbore za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno sprovešće izborna komisija Gradske opštine Sevojno, a rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku danom stupanja na snagu odluke o imenovanju izborne komsije Gradske Opštine Sevojno, sve u skladu sa novim Zakonom o lokalnim izborima koje danas stupio na snagu.

“Na današnji dan u Gradskoj opštini Sevojno pravo glasa ima 5691 birač, a u danima koji su pred nama građani Sevojna će imati mogućnost da izvrše uvid i eventualne izmene u biračkom spisku”, rekao je Mitrović i podsetio da su ovo treći redovni izbori 2014. godine od kada postoji Gradska opština Sevojno.
“Na izborima koji su održani 2018. godine na birališta je izašlo 3810 birača, na tim izborima su učestvovale 4 izborne liste, najbolji rezultat i najviše glasova je osvojila izborna lista “Aleksandar Vučić, zato što volim Sevojno” 2368 glasova, na drugom mestu je bila lista “Ujedinjeni pobeđujemo za Sevojno, za Srbiju”, koja je osvojila 1115 glasova, dok Srpska radikalna stranka i Srspki pokret Dveri nisu osvojile dovoljno glasova kako bi imali svoje prestavnike u Skupštini Gradske opštine Sevojno.

Mitrović je podsetio i na činjenicu da Grad Užice, a samim tim i Gradska opština Sevojno imaju izgrađenu političku i parlamentarnu kulturu, a sve učesnike na predstojećim izborima pozvao na uzajamno poštovanje i toleranciju, što kako ističe, od njih očekuju i građani Užica i Sevojna.