Romantična bajka iz stvarnog života

16. Januar 2018
Romantična bajka iz stvarnog života

Autor knjige „Julijin odgovor“ Glen Dikson  nas vodi na prekrasno, iskreno putovanje kroz vekove, gde jedan čovek traži odgovore o ljubavi i usput otkriva sebe. Knjiga prelepih opisa i briljantnog zapleta, zabavna i romantična bajka iz stvarnog života, predstavlja neverovatno književno postignuće.

Kada mu ljubav prezrivo okrene leđa, Glen Dikson učini nešto neobično. Otputuje u Veronu. Kada se tamo nađe, dobrovoljno se javlja da odgovara na hiljade pisama koja stižu Šekspirovoj Juliji, pisama napuštenih ljubavnika iz svih krajeva sveta koji žude da proniknu u tajne ljudskog srca.

U zanosnoj Veroni, Glen uči običaje njenih žitelja i počinje da se bavi otkrivanjem istine o Romeu i Juliji. Jesu li ti ljubavnici zaista postojali? Jesu li živeli u Veroni? Zašto već vekovima žive u našim srcima? I čemu mogu da nas nauče o ljubavi? Istovremeno on nam priča o Kler i njenoj neuzvraćenoj ljubavi. Da li je ona istinski bila njegova srodna duša, ili je, poput Rozalinde iz Šekspirovog klasika, puki predmet zaljubljenosti koji izbledi čim mu u život uđe njegova prava Julija?

Kada se vrati kući u Kanadu i ponovo preuzme dužnosti nastavnika engleskog jezika, Glen se poduhvata čitanja „Romea i Julije“ sa svojim učenicima, koje suočava s idealom ljubavi. Ali u zanimljivom preokretu sudbine i sreće njegovi učenici – zajedno s jednom starom prijateljicom – podučavaju ga pravom značenju ljubavi i gubitka.

Zadivljujuća i uzbudljiva priča koja će vas držati u neizvesnosti do poslednje stranice. Ako ste voleli knjige i filmove „Jedi, moli, voli“ i „Pod suncem Toskane“, uživaćete u ovoj zabavnoj priči satkanoj od istorije i mašte koja nežno razbija stereotip o čvrstom muškarcu.

Ovo je roman o muškarcu koji će otputovati u Veronu da bi odgovarao na pisma upućena Šekspirovoj Juliji, sve u pokušaju da razume ljubavnu patnju, da se oporavi i opet pronađe ljubav.

Poput savremene ljubavne priče prožete romantikom minulih doba, ovi memoari muškarca u potrazi za ljubavlju razgaliće vam dušu i poželećete da odmah rezervišete let za Veronu.

Vešto napisane memoare o ljubavi i gubitku „Julijin odgovor“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.