Šampionima “Žestivala” uručene medalje i priznanja

Autor: uzice.rs
28. Avgust 2023
Šampionima “Žestivala” uručene medalje i priznanja

Večernji bazar, tradicionalno centralni događaj “Žestivala”, okupio je na Gradskom trgu proizvođače tradicionalnih proizvoda i voćnih rakija, ali i brojne sugrađane koji su i ove godine uživali u ukusima najveće komplet lepinje na svetu. Najboljim proizvođačima voćnih rakija uručene su medalje i priznanja, nakon čega su usledili koncerti tamburaškog orkestra Severac i užičkog benda Moon dance.

„Žestival“ ima svoj takmičarski deo kada je reč o voćnim rakijama, a žiri koji su činili uvaženi eksperti i članovi međunarodnih komisija koje procenjuju kvalitet jakih pića, ocenjivao je 79 uzoraka u kategorijama poljoprivredna gazdinstva i destilerije. Nagrade su dodeljene šampionima grupa i generalnim pobednicima.

Nagrada „Radoslav-Rade Paunović“ za najbolju rakiju u kategoriji poljoprivrednih gazdinstava pripala je Vladanu Radovanoviću iz Pilice, Bajina Bašta za rakiju od šljive iz 2005.godine.

Nagrada „Radoslav-Rade Paunović“ za najbolju rakiju festivala u kategoriji destilerija ove godine otišla je u “Tim” d.o.o. iz Bajine Bašte za najbolju rakiju od šljive iz 2006.

Prisutni su imali priliku da probaju najveću komplet lepinju na svetu iz pekarske radnje “Šuljaga”.

Za kraj, posetiocima je poslužena torta “Sweet corner” poslastičarnice, a priređeni su i nastupi tamburaškog orkestra Severac i benda Moon dance.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs