Sat za našu planetu u Užicu i u vanrednom stanju

28. Mart 2020
Sat za našu planetu u Užicu i u vanrednom stanju

Globalna akcija „Sat za našu planetu 2020 – Okrenimo se prirodi“ koju organizuje Svetska organizacija za prirodu (WWF) ove godine se obeležava po dvanaesti put u Srbiji. Shodno nastaloj situaciji u vezi sa koronavirusom COVID-19, akcija se ove godine obeležava digitalnom kampanjom preko sajtova i društvenih mreža. Grad Užice, redovno učestvuje u akciji, i ove godine poziva svoje sugrađane da se priključe i podrže aktivnosti, da u subotu 28. marta, ugase svetla u svojim domovima na sat vremena i to u vremenu od 20 časova i 30 minuta do 21 čas i 30 minuta.

Ogranak Svetske fondacije za prirodu (WWF) u Srbiji poručio je da želi da podstakne građane i građanke da ostanu složni i da se virtuelno okupe, putem društvenih mreža, i pošalju poruku u svet za bolje sutra naše planete i svih stanovnika. Akcija „Sat za našu planetu“ obeležiće se dvanaesti put na domaćem terenu.

U subotu, 28. marta, svetla na javnim mestima, u domovima i na ulicama ponovo se gase u 20.30 na sat vremena, a učesnici i učesnice su dobili poziv i da tada načine kratak video snimak i pošalju ga za moguće korišćenje u promociji za godinu dana i za svrhe projekta “Da nam klima štima”.

Detaljnije informacije o akciji dostupne su OVDE.

Grad Užice, redovno učestvuje u akciji, i ove godine poziva svoje sugrađane da se priključe i podrže aktivnosti, pozivajući zainteresovane da u subotu 28. marta, ugase svetla u svojim domovima na sat vremena i to u vremenu od 20 časova i 30 minuta do 21 čas i 30 minuta.