Sedmica u GKC-u

06. Jun 2022
Sedmica u GKC-u

U utorak, 7.jun od 20 časova na programu GKC-a Užice u okviru Dana Evropskog filma je projekcija: Međuprostor (2012.), režija: Leonardo di Kostanco.

U staroj, napuštenoj školi u Napulju dvoje tinejdžera provode dan, ali izbor nije njhov. Veroniku je zarobila lokalna mafija a Salvatore je njen čuvar. Tako provode vreme čekajući presudu Veronici zbog nekog pravila o koje se ogrešila. Samosvesna, nemirna i buntovma ona ga izaziva i vređa dok se on nastoji pomiriti sa nastalom situacijom iako bi radije i sam bio negde drugde.

U sredu, 8.juna takođe od 20 časova, a u okviru Festivala Slobodna zona na repertoaru GKC-a je projekcija filma Moj tata hot dog (2021.), režija Anouk Fortunier

Pol ostavlja dosadan ali siguran posao u banci da bi konačno ispunio svoj san i postao glumac, ali ova odluka ne nailazi na razumevanje porodice. Dok niko nije siguran da li je u pitanju „burnout” ili kriza srednjih godina, Polova najmlađa ćerka Zoe je njegov oslonac na putu kojim je krenuo. Ona ga jedina podržava i jedina veruje da on u sebi nosi talenat za glumu koji tek treba da bude otkriven.
Bez obzira što se u početku sve činilo smešnim planom, osuđenim na neuspeh, završava se zabavnim, uzbudljivim i dirljivim putovanjem za celu porodicu.

U petak, 10.jun od 20 časova i 30 minuta je koncert Nikole Nikolića Johnnija. Nikola Nikolić Johnny je pevač i multiinstrumentalista,kompozitor i tekstopisac. Rođen je 1973.u Užicu. Bavi se pop-rock muzikom preko 20 godina. Ima više izdanja za Magic records i PGP RTS i u najavi je novi album u izdanju PGP RTS. Na domaćoj sceni njegove pesme se emituju na preko 36 radio stanica lokalnog tipa i sa nacionalnom frekvencijom i televizijskim kanalima takodje sa nacionalnom frekvencijom. Na svojim pesmama ostvario je saradnju sa velikim producentima poput Vadimira Graića ,Aleksandra Sedlara,Jonathan Essexa. Poznat je po veoma snažnom live izvođenju.

U bašti GKC-a nastupiće u petak 10.juna od 20:30h, cena ulaznice u pretprodaji je 300 dinara a na dan koncerta biće 500 dinara.

Subota, 11.jun od 21 čas, promocija vinila: Trostruki prelom

Beogradski pank bendovi Napalm Job, Kamene Kare i Pogonbgd nastupiće u subotu, 11. juna, u Gradskom kulturnom centru u Užicu, u okviru promocije vinyl izdanja Trostruki prelom. Osim energične svirke ispunjene čvrstim rifovima i himničnim melodijama, muzika ova tri benda ističe se snažnim i iskrenim tekstovima koji se pevaju u glas.

U klubu GKC-a nastupiće u subotu 11.juna, početak svirke je u 21 sat. Cena karte u pretprodaji 400 dinara, na dan koncerta 500 dinara.