Sevdah u petak ispunjava GKC

13. Februar 2018
Sevdah u petak ispunjava GKC

Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion dolaze u Užicu, i to uz pojačanje ženskog vokalau Gradskom kulturnom centru u Užicu, u petak, 16.februara 2018 godine od 20 časova i 30 minuta.

Karte se u pretprodaji mogu  kupiti svakog dana od 8 do 23 sata u klubu Gradskog kulturnog centra po ceni od 800 dinara, dok je cena na dan koncerta 1000 dinara.

maxresdefault

Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, strast i čežnja u februaru će ispuniti prostor Gradskog kulturnog centra.

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine . Od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gosti najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi CD sa “live” snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – koji trenutno promovišu.

Počastvovani su što će se i užičkoj publici predstaviti na ovoj turneji i to odmah posle koncerta u Beogradu. Poručuju da kao i uvek spremamo nešto novo.

Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, koga je beogradska publika mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru “Sava”. Sreta će sada dobiti mnogo dužu minutažu, a drugi je naš novi ženski vokal – izuzetno talentirana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke.

Radi se, naime, o izuzetno talentovanoj pevačici sa kojom smo pre par meseci krenuli u saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji ce izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku “Srdo moja” – izjavio je Dragi Šestić.
Mostar Sevdah Reunion samo nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.