Školarci biciklisti

10. Jun 2016
Školarci biciklisti

Biciklistički klub „Era“ uz podršku grada Užica organizuje biciklističku trku učenika osnovnih škola u nedelju, 12. juna u vremenu od 18 do 20 časova. Trka će startovati sa trga, a stazu dugu 500 metara biciklisti će voziti pored apoteke na Glavnoj ulici, pored SUP-a prema Slanuši prema Gradskoj kući i nazad prema hotelu Zlatibor. Organizatori očekuju vreme bez kiše i rekordno učešće.

Jelena Vasović, članica veća i Nenad Milivojević, BK "Era"       Foto--URP

Jelena Vasović, članica veća i Nenad Milivojević, BK “Era” Foto–URP

Ciljevi trke se najpre odnose na promociju školskog sporta u skladu sa programom razvoja u našem gradu u periodu od 2015. do 2018. godine. Drugi cilj trke je promocija zdravog načina života, ali i edukacija stanovništva, jer bicikl kao prevozno sredstvo omogućava dobru kondiciju, zatim uštede u kućnom budžetu, ali i čuva životnu sredinu, naglasila je Jelena Vasović, članica Gradskog veća zadužena za sport.

Nenad Milivojević, predsednik biciklističkog kluba „Era“ da je u klubu posebna pažnja usmerene upravo na mlade i školski sport. Školsko prvenstvo organizuje se posle četiri godine, zahvaljujući razumevanju gradskog rukovodstva i donatora. Učesnici će biti podeljeni u grupe a za pehare će se posebno takmičiti devojčice i dečaci, ističe Milivojević. Pored medalja za prva tri mesta u obe kategorije i pehara za najbolju školu sponzori su obezbedili i praktične nagrade koje će deci koristiti tokom vožnje bicikala. Plan biciklističkog kluba „Era“ je da se za dan grada Užica organizuje biciklistički karavan, jer Užice ima odlične bicikliste, i pored izuzetno skromnog budžeta prošle godine klub je ekipno bio treći klub u ligi Srbije, naglasio je Milivojević.

Najava biciklističke trke osnovaca izazvala i medijsku pažnju  Foto--URP

Najava biciklističke trke osnovaca izazvala i medijsku pažnju Foto–URP

Organizatori tvrde da je sve spremno za trku, od policije, medicinskih ekipa do volontera. Zahvaljuju se Direkciji za izgradnju, Domu zdravlja i SUP-u Užice na tehničkoj pordšci. Veruju i da će dva sata planirana za organizaciju trke, proći bez kiše i pored vremenskih prognoza koje ne ukazuju na to.