Školarci iz Bajine Bašte zainteresovani za zaštitu životne sredine

Autor: prviportal.net
07. Jun 2019
Školarci iz Bajine Bašte zainteresovani za zaštitu životne sredine

Zeleni savet Opštine, povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, organizovao je dodelu nagrada na završenom konkursu za likovne i literarne radove. Ovaj konkurs deo je aktivnosti u okviru programa edukacije dece školskog uzrasta na temu zaštite životne sredine a koji je finansiran iz budžeta Opštine Bajina Bašta.

Dragana Jovanović iz Zelenog saveta je ukazala na značaj obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine. Po njenim rečima akcije iz ove oblasti počele su da se sprovode početkom godine. Jedna od akcija obeležena je 22. aprila povodom Dana planete Zemlje kada su se učenici uključili u akciju čišćenja.

Kako je rekla Marijana Josipović iz Nacionalnog parka Tara, jedan deo nagradjene dece će boraviti u Nacionalnom parku kako bi ih na poseban način upoznali sa vrednostima parka. Nagradjena deci juče su podeljene majice i kačketi.

‘’Moramo se potruditi da na neki način doprinesemo očuvanju životne sredine Bajine Bašte i Nacionalnog parka, jer slike na koje nailazimo i nisu baš lepe za gledanje’’, rekla je Josipović.