Skuplje parkiranje u Užicu

28. Novembar 2022
Skuplje parkiranje u Užicu

Za sat parkiranja u prvoj zonin od 28. novembra u Užicu je potrebno izdvojiti 50 umesto sadašnjih 35 dinara, dok je cena parking karte u drugoj zoni sa 25 porasla na 40 dinara po satu, prema izmenjenom cenovniku JKP ,,Bioktoš” koje upravlja parkiralištima u gradu. 

 

Dnevna parking karta košta 1 300 dinara u svim zonama naplate parkiranja, umesto dosadašnjih hiljadu dinara. Poskupele su i povlašćene parking karte za stanare i pravna lica i pretplatne karte za pravna lica.

Najviše je poskupela mesečna pretplata za fizička lica za tri meseca parkiranja u Javnoj garaži i zatvorenim parkiralištima(sa 10 500 na 13 500 dinara), kao i prenos nepropisno parkiranih vozila u gradu za šta je do danas bilo potrebno izdvojiti sa četiri a ubuduće šest hiljada dinara.

Podsećamo da je Gradsko veće Užica, na sednici održanoj 10. novembra, dalo saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP Bioktoš da izmene cenovnik usluga parkiranja i odnošenja nepropisno parkiranih vozila.

Ovome dodajemo da će se nove cene parkiranja sa SMS naplatom primenjivati od četvrtka, 1. decembra 2022.godine.

Nove cene parkiranja po ugovoru i usluga parkiranja i odnošenja nepropisno parkiranih vozila primenjuju se od ponedeljka, 28. novembra tekuće godine.

Detaljan cenovnik usluga parkiranja u I i II zoni i Javnoj garaži kao i odnošenja nepropisno parkiranih vozila dostupan je OVDE.