“Slučaj Danil Harms“ u Užicu

13. Mart 2019
“Slučaj Danil Harms“  u Užicu

Goran Stojčić, pisac iz Beograda predstaviće svoju drugu knjigu „Slučaj Danil Harmsa“ u Užicu u kafeu „Vermer“ u četvrtak 14. marta od 19 časova. Za knjigu “Slučaj Danil Harms“, autor navodi da je u pitanju stara ljubav, Danil Harms (1905 – 1942), koji je svojom knjigom Slučajevi pokrenuo njegovu želju za pisanjem, još kada je bio srednjoškolac. Kaže da se u međuvremenu dosta toga promenilo od stila pisanja do onoga o čemu piše.

Međutim, nakon knjige Besani odlučio sam da mu se definitivno vratim a tako i zahvalim za to što me je uveo u svet književnosti. To je stvarno bilo odigrano na bezazleni – naivan način. Uz tu zahvalnost, novom knjigom sam hteo i da ponudim još nešto, jer smatram kako čovek/pisac mora stalno da se menja i da tako sebi zadaje nove zadatke i ciljeve.“

Goran Stojičić je rođen 21. avgusta 1965. godine u Beogradu. Iako oduvek piše, poslovi kojima se bavio ranije nisu bili ni u kakvoj vezi sa književnim stvaralaštvom.

Organizator susreta sa Goranom Stojčićem i njegovom novom knjigom  su KP(Z) i Minut do dvanaest.

Inače, nakon objavljivanja knjige „Besani”, koja je sastavljene od 35 priča, koje je prvo objavljivajo na svom  Facebook profilu, i koja je multimedijalno izdanje. To znači da na početku svake priče čitaoca čeka QR kod, koji kada se isčita mobilnim telefonom vodi ka linku na Youtube i određenoj  muzičkoj numeri. S obzirom da je to izbor autora knjige kao muzička podloga za određenu priču, mogu je slušati i čitaoci i tako i čulom sluha dublje doživeti napisano.

A priče iz knjige “Besani” koja je prvi put objavljena 2016. godine mogu se čitati i uz slušanje neke muzike po sopstvenom izboru, ili knjiga se jednostavno možečitati u tišini.