Sredstva za 14 organizacija u Kosjeriću

29. Mart 2018
Sredstva za 14 organizacija u Kosjeriću

Predstavnici TITAN Cementare Kosjerić uručili su novčana sredstava u ukupnom iznosu od 20 hiljada evra organizacijama sa  područja opštine Kosjerić u okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, čiji cilj je uspostavljanje kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanja kulturno-umetničkog života, podizanja nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i unapređenju životne sredine.

Generalni direktor TITAN Cementare Kosjeric zahvalio se svim ucesnicima konkursa Za moj Kosjeric 2018

 

„Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo sa lokalnim ustanovama, institucijama i udruženjima građanapodržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, razvoj i korišćenje lokalnih resursa. Iskrenoposvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome živimo i radimo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja i transparentne komunikacije“, istakao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor  TITAN CementareKosjerić.

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, sredstva je dobila polovina prijavljenih organizacija čiji projekti će na najbolji način doprineti unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću.

Predstavnici lokalnih organizacija i institucija prisustvovali su svecanoj dodeli

Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: „Pozorišni kutak“ Udruženja učitelja, „Mobilna pozornica“OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić, Festival folklora  „Mali opanak“

KUD „Maksim Marković”, „Avalon  ̶ Planeta Znanja“ Nevladine organizacije „Ko.AKTIVA“, kao i„Laku noć, Joja” Narodne biblioteke „Sreten Marić“Kosjerić.

Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Školski atelje“OŠ „Jordan Đukanović“na Vardi, „Znanjem protiv bolesti zavisnosti” u organizaciji Udruženja volontera „SOS-KOS“, „Ključevi znanja“ Tehničke škole Kosjerić, „Kutak znanja i vežbanja“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Mlade nade“ KUD „Maksim Marković“ i „Centar za edukaciju Inkubator“ NVO „Ko.AKTIVA“.

Iz oblasti ekologije nagrađeni su projekti „Naše staze i bogazi“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“ i „Spasi planetu – bacaj pametno“ PU „Olga Grbić“.

U domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

Milutin Bogdanović, nastavnik Tehničke škole u Kosjeriću i Osnovne škole „Jordan Đukanović“na Vardi, kao predstavnik ovogodišnjeg žirija, pohvalio je veliki broj prijava i naglasio da je presudan značaj za odabir prispelih projekata imala dostupnost informacija, realno kreiranje budžeta u okviru planiranih aktivnosti i ozbiljnost sa kojom su autori projekata pristupali izradi. Tako su nagrađeni projekti odgovorili na najvažnije kriterijume izbora, kao što su dugoročnost, rešavanje konkretnih problema, edukativnost, inovativnost, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima TCK.

Na svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada najboljim projektima,predstavljeni su rezultati rada prošlogodišnjih projekata – pobednika konkursa 2017. godine.

Inače, TITAN Cementara Kosjerić, kao društveno odgovorna kompanija će nastaviti da podržava razvoj lokalne zajednice finansijskim sredstvima, različitim inicijativama od opšteg društvenog značaja, kao i volonterskim akcijama u koje uključuje i svoje zaposlene.