Srpska politika-pobednička tema jubilarne maskarade

Autor: Slavica Panić
07. Februar 2019
Srpska politika-pobednička tema jubilarne maskarade

Jedan od najinteresantnijih događaja manifestacije „Praznik Mimoze“ u Herceg Novom, svakako je maskenbal. Za razliku od prethodnih godina kada su pobedu odnosile maske na temu turizma ili eventualno crnogorske politike, ove godine, glasovima posetilaca iz čitavog regiona, pobedila je maska dvojice Novljana pod nazivom „Amputacija“.

 

Više od stotinu maski, od kojih su pojedine brojale i desetinu aktera iza kojih stoji dosta truda i ulaganja, jedna je osvojila simpatije većine prisutnih i duplo više glasova od drugoplasitrane. Posetioci su svojim glasovima nagradili domišljatost i spoznaju sveopšte aktuelne teme dvoje aktera, odnosno troje jer pas „Paša“ nije bio lutka.

Organizatori su pobedničku masku nagradili sa hiljadu evra a tu su i brojne nagrade sponzora i posetilaca. Retki su oni koji nisu poželeli da se fotografišu i tako od zaborava sačuvaju, na ovaj ili onaj način, događaj vredan pamćenja. U znak zahvalnosti za nagradu i neverovatan broj glasova, prisutnima se zahvalio akter maskiran u Putina, kratkom rečenicom „Spasiba za družbu“.

Manifestacija „Praznik mimoze“, ove godine održava se jubilarni 50-ti put pa će, u skladu sa time i ovogodišnje obeležavanje ovog praznika, nizom sadržaja, trajati čitavih 50 dana počev od 1.februara. Ovo je jedna od retkih manifestacija nastala u vreme Jugoslavije a koja i dan danas okuplja posetioce iz svih bovših SFRJ republika.

Užičani su svake godine jedni od najbrojnijih među posetiocima iz Srbije, u šta se i ovog puta na licu mesta uverila redakcija našeg portala. Ako ste iz Užica, na šetališu ćete sresti više poznatih sugrađana nego kada prošetate ulicama svoga grada. Kada kažete da ste iz Užica, Novljani se često našale pitanjem: Da li je neko ostao u Užicu?