Srpsko- rusko veče u Užicu

29. Januar 2020
Srpsko- rusko veče u Užicu

Gradski kulturni centar u subotu 1.februara, biće domaćin Srpsko-ruske večeri u okviru koje ćete moći da posetite nekoliko programa koji će biti organizovani to veče.

Od 18h možete prisustvovati projekciji filma  Slađane Topalović ‘’Drugo ime za slobodu’’, dokumentarcu koji predstavlja bajkerski život I ruši predrasude o njima tokom vožnje duge 20 000 km. Film nabijen emocijama, neponovljiva avantura na dva točka. 86 minuta smeha i suza s “Noćnim vukovima”, momcima potpuno drugačijim od uobičajenih stereotipa o bajkerima. A u filmu će biti I svetska ekskluziva – “Putinovi bajkeri” prvi put na filmu, iznutra – onakvi kakvi zaista jesu .

Nakon projekcije, od 20h na programu je promocija knjige Momčila Minića – ‘’63. Trenutak večnosti’’, roman koji govori o Košarama I borbama na jugoslovensko-albanskoj granici 1999.godine iz ugla jednog od pripadnika 63 padobranske brigade.

Od 22h u muzičkom delu večeri nastupiće užički bend Mehanizam, finalisti 53. Gitarijade u Zaječaru I gosti iz Ivanjice, bend Bonecarver, gosti prošlogodišnjeg EXIT festivala na Opens Future Shock Stage-u.