Stipendije za najbolje đake i studente

06. Novembar 2017
Stipendije za najbolje đake i studente

Do 13. novembra učenici srednjih škola, studenti studija prvog stepena i studenti studija drugog stepena mogu konkurisati za gradsku stipendiju koja se dodeljuje za školsku 2017/2018. godinu. Pravo učešća na konkursu stiču svi koji se školuju u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, školuju se na teret budžeta Republike Srbije i  imaju prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje pet godina unazad, neprekidno, u odnosu na datum raspisivanja konkursa.

 

Student stipendista ima obavezu da se u roku od mesec dana po završetku studija javi Gradu Užicu – Gradskoj upravi za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, a grad Užice da u roku od dva meseca od dana primljenog obaveštenja o završetku studija, stipendisti obezbedi posao u struci.

Ukoliko se student stipendista ne javi po završetku studija ili odbije ponuđeni posao, u obavezi je da gradu Užicu vrati ceo iznos primljene stipendije, a ukoliko grad Užice u predviđenom roku stipendisti ne obezbedi posao u struci, stipendista se oslobađa obaveze vraćanja sredstava isplaćenih na ime stipendije.

Prijave na konkurs, sa traženim dokazima o ispunjenju uslova, podnose se Komisiji za stipendiranje talentovanih učenika i studenata, grada Užica za školsku 2017/2018. godinu,  preko pisarnice Gradske uprave, soba broj 12, do  13.novembra tekuće godine, ili preko pošte preporučeno na adresu: Gradska uprava za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, ul. Dimitrija Tucovića 52, Užice.

Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici gradske uprave.

Za dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 031/513-731, 031/590-154 i 064/8062638 ili na sajtu Grada Užica OVDE.