Što brže uradimo voda će pre doći

Autor: B.Kuzmanović
24. April 2019
Što brže uradimo voda će pre doći

Istakao je Milun Milekić, poslovođa na održavanju i izgradnji koji svoj rođendan radno provodi na terenu sa dežurnom ekipom užičkog Vodovoda. Kaže da ih ima dovoljno verujući da će uspeti tokom noći da saniraju novonastali kvar na vrlo nepristupačnom terenu.
Milekić kaže da su neposredno nakon završetka rekonstrukcije magistralnog cevovoda u Beogradskoj ulici dežurne ekipe užičkog Vodovoda tokom večeri ponovo na terenu. Nedaleko od mesta na kome je jutros došlo do pucanja azbestne cevi nova havarija desila se oko 19 časova u ulici Miloša Božanovića.

Nakon mašinskog iskopa radnici dežurne službe koje smo posle 22 sata zatekli na terenu ručno kopaju zemlju oko cevi koja će biti zamenjena u dužini od pet metara. Postavlja se plastična cev koja se sa postojećom veže sa dve spojnice, objašnjava Milekić nadajući se da neće biti novih havarija.


Inače, kako je u izjavio za TV5 večeras rekao Duško Ljujić, direktor JKP “Vodovod”  za večeras su obezbeđene cisterne za rezervoare u bolnici, građane će u delovima grada gde nema vode ujutru dočekati cisterne dok se voda sa slavina  u visokim zonama Užica očekuje tek sutra veče.