Studenti zdravstvene nege u Užicu obeležili dan medicinskih sestara

Autor: uzice.rs
12. Maj 2021
Studenti zdravstvene nege u Užicu obeležili dan medicinskih sestara

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija odsek Užice u saradnji sa Unijom studenata Užica i uz podršku Grada Užica organizovala je akciju koja je deo kampanje čiji je cilj da se mladi informišu o značaju očuvanja javnog zdravlja.


“Ovim putem smo želeli kao studenti zdravstvene nege da se zahvalimo i pružimo podršku medicinskom osoblju i da ukažemo na njihov značaj. Uz podršku Grada organizovali smo merenje krvnog pritiska za sugrađane kao i deljenje promotivnog materijala u vidu flajera. Zadovoljni smo sa odzivom sugrađana, naročito mladih,” kaže Milica Lojaničić, student Akademije na smeru Zdravstvena nega.

Po rečima dr Ljubice Diković predsednika akademije strukovnih studija Zapadna Srbija tri cilja obeležila su ovu akciju studenata. Po njenim rečima, prvi je promovisanje javnog zdravlja, značaj prevencije i kontrole u očuvanju zdravlja naših sugrađana, drugi je da čestitamo dan medicinskih sestara i da ukažemo na značaj i vrednost te struke i profesije, a treći cilj nama izuzetno važan je promocija studijskog programa Zdravstvena nega koji školuje obrazovni profil strukovna medicinska sestra.


12. maj Svetski dan medicinskih sestara, studentima Akademije ali i svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitala je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Medicinski tehničari i sestre su pokazali koliko su bili vredni i koliko su u prethodnih godinu i nešto dana zbrinjavali osobe koje su bile pozitivne na korona virus. Ispred Grada im čestitamo njihov dan i želimo da što pre njihovo rad u Zdravstvenim ustanovama bude malo drugačiji nego što je u ovim uslovima. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti ono što želimo, a to je da sa njihovim učešćem i radom u saradnji sa Gradom i svim odgovornim strukturama dostignemo od 50% do 80% kolektivnog imuniteta. I ovu priliku koristim da sve sugrađane pozovem da se vakcinišu da bi dostigli 80% kako bi se vratili normalnom životu i radu”.

Inače, pored merenja krvnog pritiska studenti zdravstvene nege su sugrađanima delili promotivni materijal sa ciljem informisanja o značaju imunizacije.